banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Şanlıurfa çırçırcıları bir arada

"GAP illeri Çırçır-Presse işletmelerinin koordinasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi ile Kümelenme toplantısı" Şanlıurfa Ticaret Borsası, GATEM(Güneydoğu Anadolu Diyarbakır Tarımsal Araştırma Enstitüsü) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Şanlıurfa Grup Başkanlığı'nın da katkıları ile Şanlıurfa ilimizde yapıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından yürütülen Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programına, Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü (GATEM) tarafından sunulan ve kabul edilen `GAP illeri Çırçır-Presse İşletmelerinin koordinasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi ile kümelenme Projesi`nin bilgilendirme toplantısına; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, GATEM Müdürü Dr. Zübeyir Türk, Proje Koordinatörü Remzi Ekinci ile Şanlıurfa Çırçır-Presse İşletme sahipleri katıldı.

Ticaret Borsası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan; GATEM Müdürü Dr. Zübeyir Türk, toplantının çırçır presse işletmelerinin mevcut sorunlarının çözümüne ve tek balya sistemlerine geçişlerine olanak sağlanacağını söyledi.

Türk, `Proje sonunda Çırçır-presse işletmelerinin kalite standartları belirlenmiş iyi bir marka imajına sahip üretim hacmini artırmış, kümelenme faaliyeti ile tekstil sektörünün alt sektörleri veya diğer bölgelerdeki işletmeler ile rekabet edebilecek işletmelere dönüşmelerine katkı sağlanacaktır. Böylece bölgenin sosyo-ekonomik yapısının iyileşmesine katkı sağlayacaktır``şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ise yaptığı konuşmasında; "Tekstil sektörünün kapasitesi ve önemi her geçen gün ivme kazanarak artmaktadır. Özellikle GAP'ın sonuçlanması ile sulanabilir tarım arazi varlığının artması pamuk üretiminin önemli ölçüde artış göstermesine olanak sağlamaktadır. Bu artış bölgede pamuğa dayalı sanayinin gelişmesini de sağlamıştır. Çırçır işletmelerimizin varlığı, üretimi ve bölgenin sosyo-ekonomik yapısına sağladığı katkı bölgenin önemini artırarak stratejik bir konuma gelmesine katkıda bulunmuştur." şeklinde konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.