banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Sanayicilere Önemli Uyarı!

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ ŞANLIURFA İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN Yapılan Açıklamada:

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2012 yılma ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’ nin, 30 Nisan 2013 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

1) Müdürlüğümüzden temin edecekleri veya Müdürlüğümüz web sayfasıdaki ('http://sanliurfa.sanavi.gov.tr/) dokümanlar linkine tıklayarak, bölümünde yer alan, SANSİC B formu ( Yıllık İşletme Cetveli ) doldurularak bir dilekçe ekinde Şanlıurfa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl müdürlüğüne verilir.

Veya,

2) Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “e-Hizmetler Bölümü” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetvelleri ” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir.

Yıllık İşletme Cetveli’ ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği 731 TL idari para cezası uygulanır.

SANAYİ SİCİL BELGESİ VİZESİ:

Sanayi Sicil Belgesi veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmeleri; kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde (sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi) sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi’nin süresi içinde vize yapılması konusunda, gerekli dikkati göstermelidir.

SANAYİ İŞLETMELERİNİN BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ:

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 4 üncü maddesi gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi gibi), kapanma ve faaliyete geçme durumlarını l(bir) ay içinde Müdürlüğümüze bildirmeyenler hakkında, Kanunun 9 uncu maddesi gereği 731 TL ( yediyüzotuzbir), doğru beyanda bulunmayanlara Kanunun 11 inci maddesi gereği 1463 (bindörtyüzaltmışüç) TL idari para cezası uygulanır.

Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.