banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Rogers Kassım Mato robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak beraat kararı

Sanayi şehrinde elektrik malzemesi üreten bir fabrika yok

Sanayi şehri olan Gaziantep gibi bir şehirde elektrik malzemesi üreten bir fabrikanın olmamasının kendilerini üzdüğünü belirten Gaziantepli elektrikçiler, Gaziantepli siyasetçi ve sanayicilerin bu noktada bir adım atması çağrısında bulundu.

1965 yılından bu yana Gaziantep’te elektrik malzemesi sattıklarını söyleyen Hasan Yaşar, İstikrar yaşamın her anı için önemli olduğu gibi ticaretin selameti açısından da önemli olduğunu belirterek,   döviz kurunun yükselmesi ve son yaşanan olumsuz gelişmelerin tüm sektörleri etkilediği gibi elektrik sektörünü de olumsuz etkilediğini ifade etti.

Elektrik sektörü inşaat sektörünün bir vagonudur

Elektrik sektörü inşaat sektörünün bir vagonu olduğuna dikkat çeken Yaşar, “İnşaat sektörüne bakıldığında, inşaat sektörü bir lokomotiftir, elektrik sektörü de bu lokomotifi arkasından süre gelen   vagonlardan bir tanesidir. Tabi kış aylarının başlaması ile birlikte inşaat sektörü içerisinde çalışan insanların hava etmenlerine göre çalışma olanakları azaldığından, bu da bizim sektörümüzde ticaretimizin zayıflaması demektir.”diye konuştu.

Döviz bazlı yükselişlerden ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı zor günler yaşadıklarını belirten Elektrik malzemesi satıcısı Mehmet Bakan, doların yüksekliğinden dolayı ithalatçı firmaların ürün getiremediğini söyledi.

Firmalar ürün getirmeyince ürün bulmakta zorlanıyoruz

İnşaat satışlarında yaşanan durgunluktan dolayı zor günler geçirdiklerini belirten Bakan, “Doların yüksekliğinden dolayı ithalatçı firmaları ürün getiremiyor. Firmalar ürün getirmeyince biz de elektrik sektörü olarak ürün bulmakta zorlanıyoruz. Bu açıdan bir sıkıntımız var. İnşaat satışlarında yaşanan durgunluktan dolayı bu bizi de etkiledi. İnşaat satışlarında durgunluk olmasına rağmen inşaat yapımları devam ediyor. Tabi bu bizi etkiliyor. Müteahhit kendi ürününü iç piyasadan almıyor. Bu durumda bizi olumsuz etkiliyor.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.