banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Sabri Ertekin'e kaçak elektrik operasyonu

EKİBİ BAKAN GÖNDERDİ

 

Olay Gazetesinin düzenlediği Fikir Kulübü gecesine katılan ŞUTSO Başkanı Ertekin, evine ve iş yerlerine düzenlenen kaçak elektrik operasyonunu doğruladı. Ertekin, kaçak elektrik baskını ile alakalı ise şok bir iddia ortaya attı. ŞUTSO Başkanı Ertekin Olay’a yaptığı açıklamada, yaz ayında Şanlıurfa’yı ziyarete gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız’a sorduğu sorulardan dolayı fabrikalarına ve evine kaçak ekibi gönderttiğini ileri sürdü.

 

HIRSIZLIĞI DEVLET ÖĞRETİYOR

 

ŞUTSO Başkanı Ertekin, “Enerji Bakanının Şanlıurfa ziyaretinde benim kendisine sorduğum bazı sorulardan dolayı çok kızmış, ağrına gitmiş,  benim hem fabrikama hem de evime kaçak ekibi yolladı. Enerji Bakanına da; ‘Parayı caddenin ortasına bırakırsan çalarlar, paraya sahip çıkacaksın’ dedim. Enerji hırsızlığını devlet öğretiyor” şeklinde konuştu

 

KAÇAK “DERVİŞ” ZAMINDAN SONRA BAŞLADI

 

Derviş zammından sonra vatandaşların yeni yöntemler bulduğunu söyleyen Ertekin, “Şanlıurfa’da Derviş zammı yapılmadan önce kayıp kaçak oranı yüzde 30’du. Bu arada Şanlıurfa’da kaçak değil kayıp elektrik var. Hatlar ince olduğu için… Yani ne yaparsan yap yine o kayıp olacak. Derviş o dönemde elektriğe yaptığı zam sonrası vatandaşlarda artık yeni yöntemler bulmaya başladı. Saatleri ayarlamaya başladı.  Şuanda Urfa’da sayaçları geri çevirme servisi bile var” dedi.

 

Şanlıurfa’nın kayıp- kaçak elektrikte 1. sırada olmadığını ifade eden Ertekin, ‘Şanlıurfa sulamalarda çok elektrik kullanıyor. Şanlıurfa oran bakımından 1. değil kullanım miktarı bakımından 1. sıradadır. Şanlıurfa yer altı sularından dolayı çok elektrik tüketiyor. Şanlıurfa kayıp-kaçak oranında ilk 10’a bile girmez’ dedi.

Şanlıurfa Olay


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.