banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa Hayvan pazarında Ramazan hareketliliği

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfa Hayvan pazarında hareketlilik başladı. hayvan pazarındaki bu hareketlilik hayvan fiyatlarına da yansıyor.

Ramazan ayına bir kaç gün kala Şanlıurfa Hayvan pazarında hareketlilik yaşanıyor. Ramazan ayına hazırlık yapan vatandaşlar hayvan pazarına akın ediyor.

Sabahın erken saatlerde hayvan pazarına gelip alışveriş yapan vatandaşları; “Ramazan ayına bir kaç gün kaldı. bizlerde Ramazan ayı boyunca dost ahbab ve arkadaşlarımıza davette bulunmak için kurbanlık hayvan alıyoruz. Ramazan ayı kutsal bir ay ama Şanlıurfa'da özellikle son yıllarda oldukça sıcak geçiyor bu ay. bizler de ramazanın sıcağında yapamayacağımız bu işi ramazandan önce yaparak etleri dolaplara koyuyoruz. sonrda bunu hem biz yiyiyoruz. hemde gelen misafire ikram ediyoruz" dediler.

Bu yıl Ramazan ayının yaklaşmasıyla işlerinin açıldığını ifade eden esnaf, "Çok şükür işlerimiz bu aralar iyi. Hayvanlara özellikle ramazan ayı öncesinde yğun alım talebi var. Umarız Ramazan'dan sonrada bu hareketlilik devam eder" diye dilekte bulundular.

Bu arada Şanlıurfa Hayvan pazarında koyun Fiyatlar 400 ile 500 arasında iken ramazan dolayısıyla 500 ile 650 arasına yukseldi. bu artış hem hayvan sahiplerini hemde pazar esnafını memnun etti. 

 Mustafa Akkurş'un haberi... www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.