banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Portakal kabuğu para basıyor

Narenciye üretiminin yoğun yapıldığı yörelerde, üreticiler, kurutulmuş portakal kabuğu satarak para kazanıyor. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde portakal kilosu bahçede 30 kuruştan, kurutulmuş kabuğu ise 2 TL'den satılıyor.

Kurtuluş Mahallesinde 10 yıldır kurutulmuş portakal kabuğu alan ve satan Mikail Sarıgül, bu yıl Kadirli ve Kozan’dan 400 ton kurutulmuş portakal kabuğu satıldığını söyledi.


Gıda, kozmetik, ilaç sanayi gibi sektörlerde ham madde olarak kullanılan portakalın kabuğunun yurt içi piyasa da alıcı bulduğu gibi Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyleyen Sarıgül, “Her yıl Aralık ayında başlayan bu iş Mayıs sonuna kadar devam ediyor.'Portakala meyve olaraktalep azaldıkça, kurutulmuş portakal kabuğu artıyor, bu da fiyatları düşürüyor." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.