banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Polonya Pazarı Şanlıurfalılara Tanıtıldı
gerçekleştirilen ve Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği I. Müsteşarı Witold Prandota'nın konuşmacı olarak katıldığı toplantı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

 

Gerçekleşen toplantıda, yeni pazarlara açılma düşüncesini taşıyan firmalar için, Polonya ekonomisi hakkında bilgi verildi. Ayrıca tanıtım ve işbirliği noktasında da Polonya Pazarı ile ilgili merak edilen konular masaya yatırıldı. Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen söz konusu toplantı ile Polonya ve Şanlıurfa arasındaki ticari işbirliğini güçlendirme ve ilimiz firmalarını Polonya ekonomisi ve pazarı hakkında bilgilendirme amaçlandı.

 

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği I. Müsteşarı Witold Prandota'nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Türkiye-Polonya ticari ilişkileri, Polonya pazarı, ihracat fırsatları, pazar geliştirme stratejileri ve benzeri konular hakkında bilgiler verildi. Müsteşar Witold Prandota konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bugün Şanlıurfa ziyaretimizin amacı, hali hazırda Polonya ile iş yapan firmalara yardımcı olmak ve Polonya ile karşılıklı iş yapmak isteyen firmaları cesaretlendirmektir. Bilindiği gibi 2014 yılında Polonya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 600. yılı sona erecek. Yakın tarihe baktığımızda 2. Dünya Savaşı sonrasında Türkiye ve Polonya ortak uçak imal etti. Şuan ise Polonya Türkiye’ye tarım sektöründe kullanılan uçaklar satıyor. Hali hazırda Polonya’da Türk firmaları iş yapmakta ve bunların en büyüğü yaklaşık 1 milyar EURO’luk yatırım miktarı ile Varşova Metrosu’nu inşa ediyor. Polonya’nın Türkiye ile yıllık ticaret hacmi 5 milyar dolar seviyesinde. Bizler bunu arttırmak niyetindeyiz” dedi.

 

Toplantıya, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim İletmiş, Halit Taşdönderen, Aziz Çayırcıoğlu, Kadir Kılıçoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Eyüp Önkol, Meclis Üyesi Hamza Tavas, Genel Sekreter Faruk Yaşar ve davetliler katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.