banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Plastik ve Kauçuk Teşvik Kapsamına Alındı

Plastik ve Kauçuk İmalatı GAP’ta Teşvik Kapsamına Alındı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, uzun bir süredir plastik ve kauçuk ürünleri imalatının da Şanlıurfa’nın içerisinde yer aldığı 4.Bölge kapsamına alınması için yürüttükleri çalışmanın olumlu sonuçlandığını bildirdi. ŞUTSO Başkanı Ertekin, yatırım teşviklerinin kapsamı genişletilmesiyle plastik ve kauçuk ürünleri imalatının 4.Bölge teşvik kapsamına eklenmesi Hakan Plastiğin Şanlıurfa’da 100 milyon TL’lik yatırım yapmasını sağlayacağını söyledi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin “GAPın merkezi olan Şanlıurfada tarımın çok önemli olması, sulama alanı potansiyelinin artacak olmasına rağmen plastik boru ve sulama boru yatırımının Şanlıurfa teşviklerinde yer almaması, bölgesel desteklerden faydalanamaması büyük bir kayıptı. Ama yeni teşvik kapsamının genişletilmesiyle bunu aştık.”dedi

Şanlıurfa Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve ŞUTSO olarak plastik ve kauçuk ürünleri imalatının da teşvik kapsamına alınması için çok çaba sarf ettiklerini hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, bu çabalarının meyvelerini de aldıklarını ifade etti.

Bakanlar Kurulunun, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğinin altını çizen Ertekin, buna göre 4. Bölgede yer alan Şanlıurfa ve Diyarbakırda bölgesel teşviklerden yararlanacak sektörlere plastik ve kauçuk ürünleri imalatının eklendiğini vurguladı.

İLK YATIRIMI HAKAN PLASTİK YAPIYOR

Şanlıurfa’ya plastik ve kauçuk ürünleri imalatı yatırımı yapacak yatırımcıların önünü açtıklarını belirten Ertekin “Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Hakan Plastik firmasının, bölgenin potansiyelini gördüğü için Şanlıurfada yatırım yapmak istemişti Bu firma, bir kısım makinelerini oradaki fabrikadan söküp Şanlıurfaya getirecek, bir kısmını da yeni alacaktı. Ancak plastik ve kauçuk ürünleri imalatı bizim bölgenin teşvik kapsamında değildi. Yöremizdeki insanların da yatırım yapmak için plastik ve kauçuk ürünleri imalatının teşvik kapsamına alınmasını istiyordu. Bunun üzerine Valilik, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve odamız çok çaba sarf etti. Çabamızın sonucunda da plastik ve kauçuk ürünleri imalatının teşvik kapsamına alındı. İlk yatırımı da 100 milyon TL tutarında Hakan Plastik tarafından yapacaktır.”şeklinde konuştu

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.