banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Perakende satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 1,0 arttı

HABER MRK - Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,0 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,0, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,1, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,9 arttı.

Bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı. Elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 4,2, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 1,9 artarken, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 7,5 azaldı.

Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 oranında arttı. Aynı ayda, gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,0, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 4,6, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 5,4 arttı.

Bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarken, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 4,1 azaldı.

Perakende ciro bir önceki aya göre yüzde 1,6 arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,5, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,3 arttı.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.