banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Parayı koyacak yer bulamayacağız

Mardin İşadamları Derneği (MARİAD) Yönetim Kurulu ile Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği (ŞUGİAD) Yönetim Kurulu Üyelerinin birlikte yaptığı programa konuk olan Vali Turhan Ayvaz, Şanlıufa ve Mardin’in ortak kaderi olduğunu söyledi.  Birinci ortaklığın tarihi ve turizm alanında olduğunu kaydeden Vali Ayvaz, “Şanlıurfa’ya gelen turist bize de geliyor. Size veya bize gelen turistin bölgeye büyük faydası var. Bu alanı Siirt ve Hasankeyf’e kadar genişleteceğiz. Şanlıurfa ile tatlı bir rekabetimiz var. Urfa ‘en eski tapınak bizde’ dedi. Bu da tuttu. Mardin’de ise 50 bin yıllık taşlar çıkıyor. Mardin’de de çok miktarda tapınak ve tarihi mekanlar var. Müthiş bir tarihimiz var. Kazdıkça eski çağlara ait mezarlar çıkıyor.” diye konuştu.

‘GAP’LA BİRLİKTE YILDA 3 ÜRÜN ALINABİLECEK’

İkinci ortaklığın ise tarım alanında olduğunu belirten Vali Ayvaz, “GAP Urfa’dan sonra Mardin’e gelecek. Halkımız artık yılda 3 ürün alabilecek. Bu da tarımdan sonra sanayinin de gelmesi demektir. Pamuk, zeytin vs. ileride sanayileşmeyi getirecek. İleride bizim çocuklar parayı koyacak yer bulamayacaklar. Memleketimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. Siz değerli hayırsever işadamlarının işleri de inşallah bereketli olur. İnsanlar hayır yaptıkça batmak üzere olan şirketlerin bile 10 kat kâr ettiğini gördüm. Sizlere nasihata gerek yok. Zaten sizler yaptığınız hayırların bereketini görüyorsunuzdur.” şeklinde konuştu.

ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da, Şanlıurfa’ya gelen turistin Mardin’e gitmeden bölgeyi terk etmediğini söyledi. Sivil Toplum Kuruluşları’nın görevini tam olarak yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Öksüzoğlu, “Burada ortak hareket etmeden bahsediyoruz ama biz STK olarak gereğini yapamaz, altını dolduramazsak bu çalışma boşa gider. Bizim üretken olmamız gerekiyor. STK’lar görevlerini tam yaparsa şahıslar bazında da meyveleri alınabilir.” dedi.

MARİAD Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu da, birlik olunursa fiiliyatta da çok başarılı olunacağını iddia etti. İnanılırsa yapılamayacak, üstesinden gelinemeyecek bir işin bulunmadığını da söyleyen Başkan Babaoğlu, büyümek isteyen işadamının mutlaka yurtdışı seyehatlerine çıkması gerektiğini belirtti. Çok gezip görmeyen insanın ümitsizliğe düştüğünü de belirten Başkan Babaoğlu, yurtdışı seyehatlerinin işadamının ufkunu açtığını kaydetti.

Daha sonra, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Marin Valisi Turhan Ayvaz’a Urfa’ya has Mırra Kahve Takımı hediye etti. Programa, Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara da katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.