banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Pamuk modern teknoloji ile işlenecek

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya; 8 Haziran 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile yayınlanan pamukların kontrolüne ilişkin tebliğle birlikte pamuk denetimlerinde yeni uygulamaların getirildiğini hatırlatarak, bu sistemin pamukların daha modern ortamlarda işlenmesini ve denetimlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağını söyledi.

Çırçır fabrikalarının lisanslı sorumlu pamuk denetçisi bulundurmak zorunda olduğunu belirten Başkan Kaya;  “Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Pamukların Kontrolüne Dair Tüzük uyarınca tasnif ve kontrolü zorunlu olan pamukların ihracatında, ithalatında ve iç piyasa kontrollerinde uygulanacak usul ve esasları düzenlemek üzere Pamukların Kontrolüne İlişkin 15 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Tebliğe göre beraberinde birçok yeniliği getirdi. Bu tebliğ ile pamukçulara aynı zamanda e- imza zorunluluğu getirildi.  E- imzası bulunmayan firmalar işlem yapamayacak.” diye konuştu.

Sorumlu pamuk denetçisi için Ekonomi Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda kurslar verildiğini de belirten Kaya; kurslara toplam 283 kişinin katıldığını söyledi. Çırçır fabrikalarında ışık odalarının mutlaka olması gerektiğini kaydeden Kaya; “Yayınlanan bu tebliğ ile denetimler daha hızlı ve daha düşük bir maliyetle yapılacak. Bu nedenle pamuk sorumlu denetçileri ve çırçır ve prese fabrikaları müşterek olarak sorumluluk kazanmış oluyor. Denetimlerde bekleme süreleri de azalmış oluyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.