banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Pamuğa Ambalaj Darbesi



Yılın ilk mahsulü kütlü pamuğu 2.5 (2 lira 50 kuruş) TL’den alan Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve Ferhat Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçek, naylon çuvallara konan pamukların çırçırcıları ve sanayicileri ciddi anlamda zarara uğrattığını söyledi.

Pamukta kirliliğin ciddi bir sorun olduğunun altını çizen Çiçek, geçen yılki pamukların hala satılamadığını ve naylon çuvalların pamuk kalitesini düşürdüğünü kaydetti.

Şanlıurfa pamuğunun çok kaliteli olduğunu belirten Çiçek, çiftçilerin pamuk toplarken naylon çuval kullanmaması gerektiğini vurguladı. Çiçek; “ naylon çuvallarda getirilen pamuktan; iplikçi, dokumacı ve boyacı zarar görüyor. Naylon çuvallar pamukta abrajın meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumda kumaş boyası tutmuyor. Bu nedenle pamuk, iplik ve kumaş çöpe gidiyor. Durum böyle olunca hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi zarara uğratılıyor. Bunun vebali pamuğu bilinçsizce toplayan çiftçinin boynunadır bunu bilmeyen çırçırcılar da bu vebale ortak oluyor.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.