banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Bu dedikleriniz Urfa için de geçerli mi?

Bakanlık çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplayan Özhaseki, kimseye imar ayrıcalığı, devlet dairelerinde öncelik tanınmıyacağını vurgulayarak ' Burası müteahhitlik bakanlığı değil' dedi.

Bütün vatandaşlara eşit muamelede bulunulacağını ifade eden bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:

Bakanlığımızla ilgili özellikle şunu söylemek isterim. inşaat sektörünü hızlandırmaya yönelik bir çok tedbirim var. Ama burası müteahhitlik bakanlığı değil. Olmayacak da bundan sonra. Her eline arsasını alıp gelen 'ben buraya özel imar alırım, biraz da yoğunluk verin biraz da yükselsin bende gelip yapayım...' Asla böyle bir şey olmayacak. Bunu yapmayacağım. Yoğunlukla ilgili kim geliyorsa zaten birkaç gündür hepsini tırpanlayıp bırakıyorum. 

Bu adalet duygusunu da zedeler. Bu haksızlık olsun diye yapılmış bir şey değil. Ama haksız kazanca mani olmak için yapılan bir şeydir. Herkes hakkına razı olacak. İmar planlarında ne varsa o uygulanacak. Özel imtiyazlı guruplar çıkıp da yoğunlaştırılmış bir şekilde binlerce konut yapıp üzerinden çok para kazanmayla çıldıramayacaklar.

Birinin yaptığını gören öbürü de 'bende yapmalıyım' deyip buraya saldıramayacak. Hakkına razı olacak.

"BU DEDİKLERİNİZ URFA'DA DA UYGULANACAK MI?"

Şanlıurfa'da on binlerce hektar tarım alanı bir bir imara açılırken bu dur diyen olmadığı gibi adete teşvik ediliyor. Vatandaş soruyor; "Parası olan tarım arazisi alıyor. sonra o olan parasıyla siyasete giriyor. Daha sonra siyasette elde ettiği imtiyazla tarlasına imar götürüyor. Böylece "para parayı getirir" hesabı hem devleti yanlış yönlendirerek, hemde geleceğimiz olan arazileri betonlaştırarak ran elde ediyor. bugüne kadar bunu böyle götüren ağalara kimse dur demedi. sayın bakanım siz dur diyebilecekmisiniz? bekleyim göreceğiz" diye soruyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.