banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Özel Halk Otobüsçüleri; Belsan Hatları boşa çalıştırılıyor

İşte şiirle yazılı açıklama yapan Özel Halk Otobüsçülerinin iddiaları;

 

BAŞKANIN ADAMLARI

 

Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!

Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!

Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,

Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak...

 

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,

Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

 

(TEVFİK FİKRET;HAN-I YAĞMA ŞİİRİNDEN)

 

Geçen hafta gündeme getirdiğimiz karaköprüdeki trafik kazasında ortaya çıkan güzergah ihlali ve trafik siğortası hususunda herhangi bir açıklama ve işlem yok. Konu Belsan, Fakıbaba, belediye olunca birileri nedense kulakları üzerine yatmaya devam ediyor. Yazdığımız her basın açıklaması unutulmaya/unutturulmaya çalışılıyor.

 

Bugünde toplu taşımada Belsan ve Belediye ulaşım hizmetlerinin anlaşmalı olarak kamuyu nasıl zarara soktuklarını ayrıntılı olarak açıklayacağız.

 

Bilindiği üzere belediye şirketi Belsan 18 aydır esnaftan hat ve bu hat’tın otobüsünü kiralamaktadır. Her hat ve otobüs modeli için farklı fiyatlarla bu hat ve otobüsler kiralanmıştır.Kiralanan hatların sayısı 150 ‘dir.Bu hatların 26 tanesinde çalışan otobüsler Belsan a.ş tarafından çektirilmiş ve bu boş hat’lara hava parası ödenmektedir.

 

İşin ilginç tarafı boş hat sayısı sadece 26 ‘da değildir, esnaf’ta da 14 otobüs hattan çekilmiştir. Belsana başvuran bu hat sahiplerinin kiralama teklifleride reddedilmiştir.Çünkü bu 26 hat’ın sahipleri ya torpilli kişiler yada belsan a.ş’nin tekel olmak istediği hatlardır.

 

Torpillilerden sadece iki örnek verelim.Birincisi Belsan Ulaşım Müdürü Abbas Yavuz’dur. Yavuz kendisine ait 63 h … plakalı hattın sahibidir. Belsan a.ş’ye aracını kiraya veren ilk arkadaşlardandır ne var ki bu hattın otobüsü 2001 model olduğu için model değişikliği izni ile hattan çektirilmiştir. 18 aydır bu araca boş hat parası  olarak 60.000 tl’dir ödenmiştir .

 

İkinci torpilli kişi ise Belsan kademe müdürü Mustafa Kırmızıdır. Kendisine ait 63 h … plakalı hattın sahibidir. Belsan a.ş’de kirada çalışan bu otobüs geçen yıl bu zamanlar yanmıştır. Araç Belsan a.ş’de yandığı için aracın parası Mustafa kırmızıya ödenmiştir. Ancak bir yıldır bu hat boş ve hat kirası ödenmektedir. Buda yaklaşık 30.000 tl’dir.

 

Gelelim tekel olmak için yapılan işler, Fakıbaba’nın devamlı bir şekilde ‘bir gece yarısı,soğuk ve yağmurlu TOKİ akşamında, kurtlar ulurken  bir   hamile bacım gece yarısı ağlayarak beni aradı otobüs istedi’ dediği toki hattında çalışan otobüs sayısı 15’tir. Bu otobüslerin 5 tanesi bu şekilde sırf belsan bu hatta tekel olmak için araçsız kiralanmıştır. Bu hatlar aylardır boştadır ve boş hat parası ödenmektedir. Bu 5 aracı ek’te plakalarını verdik.

 

Gelelim Fakıbabanın prensi Belsan Genel Müdürü Cengiz Konur’a; bu olayda 18 ayda  26 tane hat kiralayıp ,bu hatlarda fiilen çalışan otobüsleri sattırıp bu hat’lara 18 ay içinde 1 milyon tl hava parası ödeyip , kamu parasını heba ettirmek için ancak bir işletme dahisi  olmak gerekiyor!!!Tabi bunlar yapılırken müdürlerini de unutmamış, gerekli kıyaklar onlara da uygulanmıştır.Arkadaş aynı zamanda kadirşinas bir arkadaş başkaları yiyeceğine belsan müdürleri yesin ! Tabi iş burada da bitmiyor. Belsan a.ş’nin mülkiyeti kendisine ait iki tane hattı var. Bunlar 63 H … ve 63 H … plakalı hatlardır. Sıkı durun bu hatlarda 2011 yılına kadar(belsan a.ş’nin toplutaşımaya girdiği sene !)2009 model BMC markalı 2 otobüs çalışıyordu. 2011 yılında bu otobüslerde belsan a.ş tarafından hattan çektirilip,satıldı ! hatlar boşta…Belsan toplu taşımaya girince kendi otobüslerini satıyor!!!

 

Peki bunlar yapılırken Belsan bu işleri kafasına göremi yapıyor ? Bu işleri denetleyen bir belediye Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü yok mu ? Toplu taşımayı düzenleyen bir yönetmenlik vs yokmu ? Biz cevaplayalım var hemde en kallavisinden 1995 yılında çıkarılan bu yönetmenlik İstanbul Büyükşehir Belediyesinin halkotobüs yönetmenliğinin aynısıdır.Peki bu ‘’Şanlıurfa özel halkotobüsleri yönetmenliği ‘’ bu konuda ne diyor: Kısaca ilgili maddeleri verelim 11. Madde model değişikli dolaysıyla araç değiştirmelerde eski aracı çekip yeni aracın fiilen  hat’ta  konulma süresini 30 gün ile sınırlamış bu süreyi aşanlara 19. Maddedeki idari para cezalarının uygulanacağını ,günlük 178 tl para cezası öngörmüştür.12. madde ’’Özel halkotobüsleri,belediye meclisince kendilerine verilen güzergahlarda belirtilen zaman tarifelerinde mücbir sebepler olmadığı takdirde çalışmak zorundadır.Aracın kaza veya arıza yapması durumunda araç sürücüleri ivedilikle ulaşım hizmetler müdürlüğüne bildirimde bulunur ve kendi aracının yerine yedek araç konur’’

 

Yine aynı yönetmenliğin 19. Maddesinin 17.fıkrasına göre ‘’taşımacılık yapmamak,taşımacılığı aksatmak’’ kabahatler kanununa göre suç olarak gösterilmiş  ve idari para cezasına konu olmuştur.

 

Sonuç olarak yönetmenlik otobüs çalıştırmamayı yasaklamış üstüne günlük 178 tl’lik bir idari para cezasını getirerek toplutaşımada hizmetin aksatılmaması için sıkı tedbirler almıştır.Tabi burada anlattığımız üzere konu Belsan olunca akan sular duruyor.Şanlıurfa ulaşım hizmetler müdürlüğü yönetmenlik maddelerini uygulamayarak açıkça görevi kötüye kullanarak kamuyu zarara uğratmaktadır.Ulaşım Hizmetler Müdürü ve yardımıcısı  Adnan Okan hakkında savcılık resen işlem başlatmazsa  ağır ceza davasını biz açacağız. Adnan okan yönetmenlik maddelerini uygulamayarak hem ulaşım hizmetinin aksamasına hemde kamunun yaklaşık 1 milyon tl zarara uğratılmasında sorumluluğu vardır.

 

Tabi tüm bu işler yapılırken Ulaşım hizmetler müdürülüğünün ve belsan’ın üst amiri olarak ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı Emin izol’un ve Belediye başkanı Fakıbaba’nın birinci dereceden izinleri ve onaylarıyla işler yapılmaktadır.

 

Bir taraftan 2 aydır meclisten 50 otobüs isteyen bu zevatın yaptıkları işleri yukarda anlattık,toplutaşımada 40 hat boştayken ve bu hatların 26 taneside belsan a.ş tarafından hattan çektirilirken ve bu hatlara aylık 78.000 tl boş hat parası ödenip kamu zarara uğratılırken 50 otobüs lazım demek ancak fakıbabanın 2 ay önce gtv televizyonunda meydan proğramında dile getirdiği’’ araçlarınızı belsan .aş’ye, Cengizciği’me kiralayacaksınız yoksa 50 araç getirdim hatlarınızın değerini 750 bin tl ‘den 500 bin tl’ye düşürdüm; bir 50 daha getiririm hatlarınızı 250 bin tl’ye düşürürüm ‘diyen kindar,intikamcı,şirazesi kaymış  zihniyetinin ürünüdür.

 

Toplutşıma esnafı olarak ‘’ Artık Yeter ‘’ diyoruz. Burasının bir hukuk devleti olduğuna artık inanmak istiyoruz.Bu ve bunun gibi dile getirdiğimiz iddialar ya iddia sahibini yada suçlananları götürmesi gerekirken hiçbirşey yapılmıyor ne siyaseten nede hukuken hiç bir şey yapılmıyor ? Belsan araçlarına kaçak reklam alınıyor diyoruz işlem yapılmıyor halen bu reklam Kaçak…Güzergahları  korsan diyoruz bişey yok,yönetmenliğe aykırı olarak 40 hat boşta diyoruz geçen ay meclisten araç eksik diye 12 metrelik 4 otobüs daha geçiyor.55 tane otobüs bizim malımız diyorlar yalan söylüyorsunuz bu araçlar özdiclenindir tersi durumda özdicle tekrar bu araçlarla nasıl sizin ihalenize girer diyoruz bön,bön yüzümüze bakıyorlar…EDİ BESE…EDİ BESE… EDİ BESEEEEE” denildi.

 

 

ABUZER ŞEKER KARAKÖPRÜ KOP.BŞK.

MEHMET POLAT ÇANKAYA KOP.BŞK.

MEHMET EMİN AK  EYYÜBİYE KOP.BŞK.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.