banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Özel güvenlikçiye zamlı maaş müjdesi

Büyükşehirlerde silahlı olarak çalışacak özel güvenlikçilere asgari ücretin yüzde 70, silahsız olarak çalışacaklara ise asgari ücretin yüzde 40 fazlasından az olmamak kaydıyla net ücret ödenecek. Diğer illerde silahlı olanlara asgarin ücretin yüzde 30 fazlasından az olmayacak şekilde net ücret verilecek. Böylece, özel güvenlikçilerin maaşları 750 TL'den bin ila bin 200 TL'ye yükselecek. Ücretlerden bir kesinti yapılmayacak. Aykırı hareket eden şirketlere herbir görevli için 5 bin lira para cezası verilecek. İhlalin tekrarı durumunda şirketin faaliyet izin belgesi iptal edilecek.

KAYITDIŞINA 5 BİN TL CEZA

Kayıtdışı istihdamın önüne geçmek amacıyla gözetim, denetim, kontrol, bekçilik gibi adlar altında yürütülen güvenlik hizmetleri izne tabi olacak. İzinsiz özel güvenlik görevlisi istihdam edenler de herbir özel güvenlikçi için 5 bin lira para ceza ödeyecek. Kamera görüntüleri ve verileri amacı dışında kullanan şirketlere ağır ceza verilecek. Özel güvenlikçiler talih oyunlara oynanan yerlerde, alkollü içki tüketilen eğlence mekânlarında, toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterisi gibi etkinliklerde silahlı görev yapamayacak. Silahlı özel güvenlikçilerde aranan yaş şartı 18'den 21'e yükseltildi.

HÜKÜM GİYEN GÜVENLİKÇİ OLABİLECEK

Tasarı ile kamu sağlığına karşı işlenen suçlardan hüküm giyenlerin özel güvenlikçi olmasının da önü açıldı. Ancak, üniformalı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşe katılan, kimlik kartını başkasına kullandıran özel güvenlik görevlisine 2 bin lira idari para cezası kesilecek. Bu kişilerin çalışma izni iptal edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.