banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Öz Orman İş Sendikası Ş.Urfa'da -VİDEO-
Şanlıurfa Hilton otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Kıdem tazminatı ile ilgili önemli bilgiler verdi, Orman fakiri Şanlıurfa’ya önemli ölçüde seferber olacakların müjdesini verdi.

Kalabalık bir heyetle Şanlıurfa’ya çıkarma yapan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; “3. Dönem toplu iş sözleşmesi çalışmaları çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve diğer bakanlarımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde anlaşttık. En önemli değişiklerden bazıları Eylül ayında TBMM’de yasa olarak görüşülecek. Kıdem tazminatı bu değişikliklerden biridir. Kıdem tazminatı kalmıyor, değişikliğe uğruyor. Bu da işçinin kıdem tazminatını vermemek için yasalara karşı hile yapan büyük patronları rahatsız ediyor. Artık 11 ay çalıştır işçiyi, sonra işten çıkar ki; tazminatı haketmesin. Artık her ay işsizlik fonu gibi kıdem fonuna işçinin daha sonra ödenmek üzere olan hakkını yatırmaktır. Bunu büyük partonlar istemiyor. Ama biz bu değişiklikten yanayız ve işçinin hakkından yanayız” dedi.
 

 
HAK İŞ federasyonmu olarak daima demokrasiden yana olduklarını hatırlatan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; “Biz sivil sendikayız. Özgürlük ve Demokrasi vazgeçilmezimizdir. Biz günden güne güçleniyor. Sivil sendikanın güçlenmesi demek, güçlü Türkiye’ye güç katacaktır. Ortak paydamız “kimliğimizde işçi” yazılmasıdır. Dini, dili, ırkı ne olursan olsun fark etmiyor” dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise, Sendikaların sivil Türkiye için önemlidir. Çünkü biz 5’li çeteleri gördük. Artık STK’lar sivilden yana ve sivil olduklarını gösterdiler. Türkiye’nin geçiş sürecinde sendikalara büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Ayrıca Orman fakiri Şanlıurfa’ya Öz Orman İş Sendikasının şube açması ve Şanlıurfa’ya daha fazla özveri göstereceklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıdan sonra Öz Orman İş Sendikası Şanlıurfa baş temsilcisi İmam Anuk, 3. Dönem toplu iş sözleşmesi çalışmalarnda başarılı olana Genel Başkan Settar Aslan’a ve Kahramanmaraş Öz Orman İş Şube Başkanı Latif Çoban’a plaket takdim etti.
Mehmet Guli Aslan / www.balikligol.com
 
VİDEO

 

Öz Orman İş Sendikası basın toplantısı balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.