banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Otobüs duraklarında belirsiz beklemeye son

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, duraklarda toplu taşıma aracı bekleyen vatandaşlara akıllı durak uygulamasını anlattı.

Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma filosunu araç alımlarıyla geliştirmesiyle birlikte BRT(Tercihli Yol Metrobüs Sistemi), Akıllı kavşak, Akıllı Durak, açılan yeni hatlar ve modern otobüslerle ulaşımda ilklere imza attı.

Vatandaşların toplu taşıma otobüsleri bekleme zamanını düzenleyen Akıllı durak uygulamasının kentin belirli noktalarında aktif hale geldi.

Gelişen toplu taşımanın çeşitli unsurlarını vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmasının yansımasını soran Güvenç, otobüs bekleyen yolcularla akıllı durak sistemini anlattı.

Durakta bekleyen yolculardan olumlu geri dönüş alan uygulama ile toplu taşımada zamanlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Güvenç, duraklara yer alan LED ekranlarda otobüsün geliş zamanı gibi bilgilendirici verilerin yer aldığını belirtti.

Atatürk Caddesinde akıllı duraklarda inceleme ve tespitlerde bulunan Güvenç'e Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve uzmanlar eşlik etti.

Akıllı Durak Uygulaması Hayata Geçti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından bazı otobüs duraklarında akıllı durak uygulaması başlatıldı. Bu sistem ile vatandaşlar duraklara yerleştirilen akıllı ekranlar sayesinde bekledikleri otobüslerin kaç dakika sonra geleceğini öğrenebilecek. Şuan 10 adet akıllı durak faaliyete başlamıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.