banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Ortaya çıkan gerçek polisi de şaşırttı

Tefecilerin para verdikleri kişilerden, bankaların dosya masrafı gibi kesintiler yaptıkları belirlendi.

2 MİLYON FAİZ BORCU

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, bu kesintileri ‘çay-şeker parası' diye adlandıran çetenin, yüzde 500 faizle verdiği borcu ödeyemez duruma gelenleri tehdit ederek evlerini bastığı tespit edildi.

Bu tuzağa düşen bir kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mart'taki Siirt ziyaretinde konvoyun önünde intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Siirt polisinin haziran ayında yaptığı operasyonda bir yıl içinde vatandaşa yaklaşık 2 milyon lira faiz borcu yükleyen 14 kişi gözaltına alındı.

TAPULARA EL KOYMUŞLAR

Zanlılara ait 44 gayrimenkul ve 6 lüks arabaya da el konuldu. İlk operasyonun ardından 7 aylık takip sonucunda ikinci çeteye operasyon düzenledi. 10 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar sonucu 8 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların üzerinden, borçlu kişilerden tehdit ve silah zoruyla alındığı tespit edilen; 10 gayrimenkul tapusu, 750 bin TL değerinde 13 senet, 19 bin lira, 26 bin lira değerinde 46 Cumhuriyet altını ile mağdurlara ait banka cüzdanları ile kredi kartları ele geçirildi.

10 bin liraya 300 lira kesinti

Belgeleri tek tek inceleyen polis, şebekenin banka gibi çalıştığını tespit etti. 10 bin lira borç verilen kişilerden 300 lira kesinti alan zanlıların, bunu bankaların dosya masrafına benzettiği ortaya çıktı.

Kesintiyi ‘çay-şeker parası' olarak adlandırdıkları ortaya çıktı. Çetenin 1 yıl içerisinde 13 kişiye 150 bin lira borç verdiği ve 750 bin lira borçlandırdığı belirlendi.

Yüzde 500 faiz ile çalışan şebekenin, mağdurların evlerini ve işyerlerini bastığı, araçlarını zorla sattırdıkları, kira gelirlerine el koydukları tespit edildi. Tefecilik gelirini gayrimenkul ve altına yatıran çetenin mal varlıklarına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.