banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Önal: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli

KAT KARŞILIĞI ÇOK YÜKSEK

Şanlıurfa'da Daire ve kira fiyatlarının aşırı yükselmesi ile ilgili bir açıklama yapan İnşaat ve Müteahhitler Derneği Başkanı Mustafa Önal: “Fiyatların pahalı olmasının en büyük nedeni yüzde 50-60'lara varan kat karşılığı alımı nedenidir. Veya Müteahhit arsayı pahalı aldığından dolayı daireler kentimizde fahiş fiyatla satılmaktadır.”

KENTSEL DÖNÜŞÜME AĞIRLIK VERİLMELİ

TOKİ'nin Belediyelerin ve Özel sektörlerin kentin muhtelif yerlerinde bir an önce kentsel dönüşüm ve toplu konutlar yapmaları gerektiğini aktaran Önal, “TOKİ'ye sağlanan şartlar bizim müteahhitlerimize sağlansın bizde toplu konutları ucuza vatandaşlarımıza satalım” dedi.

SURİYELİLER FİYATLARI ARTTIRDI

Şanlıurfa'da daire ve kira fiyatlarının artmasının en büyük nedenlerinden biride Suriyelilerin olduğunu açıklayan Önal, “Şanlıurfa'mız sürekli göç almasının yanı sıra sayıları onbinleri aşan Suriyelilerin kentimizde yaşamaları nedeniyle, daire ve kira fiyatlarını aşırı şekilde yükseldiğini ifade etti.

Aziz Budak Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.