banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Oduncularda kışlık yakacak hazırlığı sürüyor

  Sonbahar ayının gelmesiyle beraber kışlık telaşına kapılan vatandaşlar, kışlık yakacak odun almaya başladı.

Batman’da bazı kesimler tarafından doğalgaz kullanılırken doğalgaz kullanmayanlar ise şimdiden kış hazırlıklarına başladı. Vatandaşlar kışlık odun ihtiyacını temin etmeye çalışırken, odun satıcıların da yüzü gülmeye başladı.

Sonbaharın gelişiyle işlerinin açıldığını ifade eden 25 yıldır odun satıcılığı yapan İsa Durmaz, “Vatandaşlar bu vakitte daha çok odun alıyorlar. Kış ortasında satışlarımız az oluyor, ama Ekim ve Kasım ayında satışlar çok oluyor. Tonu 400 TL’dir. Doğalgaz da bizi etkiledi. Satışlarımız bu yüzden biraz azaldı.” şeklinde konuştu.


 

30 senedir odun satıcılığı yapan H. Muhammed Zübeyir Demir ise, “Odun satışları, mevsimlik olduğu için satışlar değişiyor. Kaloriferli evleri olmayan vatandaşlar bu zamanda odun almaya başlıyorlar. Satışlar şuanda normaldir. İlk 2-3 ay iyi gidiyor, daha sonra satışlar kesiliyor. Odun satışları kesildiği zamanlarda ise sadece fırınlar odun almaya geliyor.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 






Anahtar Kelimeler:
KışBatmanHAZIRLIKOdun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.