banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

ODALAR VE BORSALAR MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Şanlıurfa ve ilçelerinde bulunan odalar ve borsaların temsilcileri, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın ev Sahipliği yaptığı Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı’nda bir araya geldi.

Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ilk olarak yeni yılın tüm insanlığa ve İslam alemine hayırlı olmasını diledi. Kaya, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek GAP’ın merkezi konumunda bulunan Şanlıurfa’nın tarımın ve hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu söyledi.
Tarımın sadece Şanlıurfa’da değil tüm dünyada önemlibir sektör olduğunu dikkat çeken Başkan Kaya, borsa olarak AB projelerini de yakından takip ettiklerini kaydetti. Şanlıurfa’da 100 bin ton kapasiteli lisanslı hububat deposunun kurulması için çalışmaların devam ettiğini aktaran Kaya; Çalışmaları ile gelişmeye hız veren borsamız ülkemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip pamukta standardizasyonu ve kaliteyi ön plâna çıkarmak amacıyla pamuk test laboratuarı kurmuş ve böylece yapılacak olan projeler için ilk adımı atmıştır. Önemle üzerinde durduğumuz Ürün Borsaları Projesi için gerekli altyapı çalışmaları bugüne kadar devam eden Borsamızda pamuk test laboratuarından sonra on-line sisteme geçiş için bilgisayar sistemleri tamamen yenilenmiş ve bu konuda önemli yatırımlar yapılmıştır.”diye konuşurken Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin ise; İlimizin Tarım potansiyelini oldukça yüksek olduğunu, tarım hammaddelerinin üretiminden ziyade yetiştirilen ürünlerin mamul hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak bunun ekonomiye katma değerinin daha fazla olduğunu belirtti.
Ertekin, ürün çeşitliliğini yönelmemiz gerektiğini belirterek, Bilimsel teknolojilerden üretim için faydalanmadığı bu nedenle ilimizin ihracat rakamının 2011 Kasım sonu itibari ile 265 milyon TL olduğunu, Sanayi yönünden daha iyi olan komşumuzu Gaziantep’in ihracatta 4 milyar 600 milyon dolar ulaştığını ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Ev Sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Satış, Yönetim Kurulu üyeleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaşkanıSalih Serdal Bucak, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Bilgin, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Viranşehir Temsilciğinen Abdulhalim Tepret katıldı. Toplantıda Şanlıurfa ve ilçelerinde bulunan sorunların çözümü noktasında görüş birliğine varıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.