banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Numarasını taşıyanlara müjde!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu abonelerinin numarasını değiştirmeden operatör değiştirmelerinin yolunu açmıştı.

İletişim üst kurumu, şimdi de eski operatörlerinde konuşma ücreti kalan abonelerin kalan hesabını tahsil etmesini de kapsayan bir dizi karar aldı. Ön ödemeli (faturasız) abonelerin lehine değerlendirilen kararlar 1 Ekimden itibaren yürürlüğe girdi.

Karara göre, numarasını başka bir operatöre taşıyan ya da iptal eden ön ödemeli abone, hattında kalan konuşma ücretini eski abonesinden 3 ay içinde isteyebilecek. Operatör de 15 gün içinde ödeme yapacak. Örneğin hattına 60 liralık konuşma süresi ekleyen abone, bu sürenin 25 liralık kısmını kullandı ve ardından da numarasını başka bir operatöre taşıdı.

Bu durumda eski hattında (operatörde) 35 liralık konuşma süresi kalıyordu. Yeni düzenleme kalan 35 dakika, abonenin 3 aylık süre içinde talep etmesi halinde, 15 gün içinde aboneye eski operatörü tarafından ödenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.