banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Minikler ipin serüvenini yerinde izledi
Özel Çağlayan ilköğretim Okulu 2 A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Çağlar Küpeli ile sınıf annesi Nurşen Şelli gözetiminde Külahlı Tekstil fabrikasını ziyaret ederek ipliğin hangi aşamalardan geçtiğini öğrendiler.  

İpliğin pamuk toplandıktan sonra fabrikaya gelmesiyle başlayan serüven burada ilk olarak pamuk çiğitten ayrılmakta olup, ayrılan çiğitten yağ elde edildikten sonra kalan posa kısmını hayvan yemi olarak kullanıma hazırladıklarını, ayrılan pamuğun ise temizlenerek kullanıma hazır hale getirildiğini, iplik olduğunu bu ipliğin ise kalından inceye doğru bir aşamadan geçtiğini belirten fabrika sahibi İsmail Külahlı bütün aşamaları sıkılmadan öğrencilere anlattı. Her aşamada öğrencilerin meraklı sorularına cevap veren İsmail Bey bu geziden ve bilgilendirmeden çok memnun olduğunu dile getirdi.

Sınıf annesi Nurşen Hanım ise öğrencilere, bir ipin meydana gelmesi ve kumaş olabilmesi için yüzlerce insanın çalıştığını, bunun için giyilen kıyafetleri düzgün kullanıp, aile ve devlet bütçesine katkıda bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

Sınıf öğretmeni Çağlar Küpeli “Öğrencilerimiz Şanlıurfa’nın en gözde okulu olan Özel Çağlayan İlköğretim Okulu’nun güzide öğrencileri olarak her zaman en iyisine layıktırlar. Öğrencilerimiz eğitimde kolaydan zora ve yerinde öğretimle daha kalıcı bilgilere sahip olmaktadırlar. Bizler okul olarak bu tür etkinlikleri ayda en az 2 kez yapmaktayız.” diyerek fabrika sahibi İsmail Bey’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.