banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Mevsimlik Tarım İşçilerinin İhtiyaçları neler?
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Birleşmiş Milletler ortaklığında ‘Mevsimlik Tarım İşçilerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi’ araştırmasını yürüttü ve sonuçlara dayalı öneriler geliştirdi.

Kasım 2011’de imzalanıp, 2014 sonuna kadar devam edecek işbirliği protokolü kapsamında Kasım-Aralık 2011’de araştırmanın saha çalışması bittirilip ilk analizler sonrasında da pilot uygulamalar başlatıldı.

Bu amaçla 9 Mayıs 2012 tarihinde bugün saat 09.30’da Otel El-Ruha’da yapılan toplantıyla araştırma sonuçları ile öneriler kamu ve sivil toplum kuruluşlarına sunuldu.

Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, temsilci yardımcısı Dr. T.Tunga Tüzer, program koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya,  İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Sağlık müdür yardımcıları, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Oldukça yoğun ilgi gören toplantıda Şanlıurfa Vali yardımcısı Soner Zeybek, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque birer konuşma yaptılar. Dr. Zahidul Huque yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletler olarak 100’ün üzerinde ülkede çalışma yaptıklarını, göçmen işçiler ve tarım işçilerinin biribirine çok benzediğini, amaçlarının insanlar arasında eşitliği sağlamak olduğunu ifade etti.
Huque, konuşmasında “Harran Üniversitesi’ni ve Sayın Rektör Mutlu’yu ve ekibini tebrik ederim. Harran Üniversitesi’ne destek olmak gerekir. Dün Harran Üniversitesi’ni gezme şansım oldu. Harika bir üniversite, gençlerin mutlak bu üniversiteye gelmesi ve görmesi gerekir” dedi.
Vali Yardımcısı Soner Zeybek ise konuşmalarında projenin güzel bir çalışma olduğunu, pamuk ve fıstığın bu insanlarımızdan tarafından toplandığını ekonomiye ciddi katkı sağlandığını ve bu insanlarımıza nasıl hizmet götürürüzü konuşmamız gerektiğini, valilik olarak bir takım çalışmalar yapıldığı konularına değindi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu ise konuşmalarında Harran Üniversitesini anlatarak, “Ülkemizde bu güne kadar tarımda çalışanların sağlığına yönelik bilimsel çalışmalar yapılıyor ama kurumların çalışmaları oldukça sınırlı düzeyde kalmıştır. Üniversite bu alanda yaptığı çalışmalarla bir ilki gerçekleştirmiştir. Üniversite olarak dileğimiz bu araştırmanın, sorunların çözümüne katkı sunması, bizleri bu alanda çalışan kişilerle buluşturması ve bu gurubun sağlık düzeyinin yükseltilmesi yönünde yeni adımların atılmasına yol açmasıdır.” dedi.
Açılış konuşmalarının sonunda projeye katkı sağlayan Şanlıurfa Belediye Başkanı adına başkan yardımcısı Fevzi Yücetepe ve Şanlıurfa Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque’ye üniversite rektörü Mutlu tarafından birer plaket sunuldu.

Yapılan toplantı UNFPA Türkiye temsilci yardımcısı Dr. T.Tunga Tüzer, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı başkanı Prof.Dr. Zeynep Şimşek, İl Sağlık Müdür yardımcısı Mesut Hamidanoğlu, UNFPA Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya proje ile ilgili çalışmalar, karşılaştıkları sorunlar, gelinen nokta, yapılması gerekenler konusunda sunumlar yaptılar.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.