banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Mesaj at ne zaman emekli olacağını öğren

Vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında gelir; ne zaman emekli olacağı, adına yatan prim miktarı, emeklilik maaş miktarı... İşte bu ve benzeri 10 sorunun cevabına ulaşmak artık bir cep telefonu kadar yakın...
Cep telefonunuzun mesaj bölümüne giriyorsunuz ve neyi öğrenmek istiyorsanız onun kodunu yazıyorsunuz.. Mesela adınıza yatan primi merak ediyorsanız, büyük harfle "P" yazıpbir boşluk bırakıp TC kimlik numaranızı, bir boşluk daha bıraktıktan sonra Aile Sıra Numarasını yazıyorsunuz ve 5502'ye mesaj atıyorsunuz.
Eğer toplam prim gün sayısını öğrenmek istiyorsanız bu kez başına "PT" yazıp TC kimlik numaranızı ve Aile sıra numaranızı giriyorsunuz. Emeklillik maaş miktarını öğrenmek için mesajın başına "A", muayene katılım borcu için "MPAY", diş protez hakkı için "DIS", fizik tedavi hizmetleri için ise "FTR" kodlarını yazmanız yeterli..
Yeni uygulama herkesin çok merak ettiği ve öğrenmek için büyük çaba harcadığı "ne zaman emekli olacağım" sorusuna da tek bir mesajla cevap veriyor. Emeklilik zamanını öğrenmek için "N" koduylabirlikte kimlik numarası, işe giriş tarihi ve tabi olunan sigorta kolunun yazılıp 5502'ye gönderilmesi gerekiyor.
Vatandaşa oturduğu yerden merak ettiği soruların cevaplarını öğrenme imkanı sunan hizmetin bedeli 1 lira... Samanyoluhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.