banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Mersin'in iş dünyası, Irak için destek arayışında

  Irak’ta çalışan Türkiyeli işadamlarını zararlarının giderilmesi için destek arayışında olan Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) yönetimi, Mersin’de Ak Parti İl Başkanı’nı ile görüşerek destek hükümetten destek beklediklerini belirtti. 

Öncelikle derneği tanıtarak, çalışmaları ile ilgili bilgi veren TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, gelişimin sağlıklı gerçekleşebilmesi için, işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyleyerek bu kapsamda idarecilerle sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Mardin, Şırnak, İstanbul ve KKTC’de temsilcilikleri bulunan derneğin, önümüzdeki günlerde KKTC, Irak ve Türkiye zirvesi yapmayı planladıklarını söyleyen Kılıç, “Irak bizim için önemli bir ülke. Gerek kardeşlik, gerekse önemli ekonomik bağlarımız var, ancak son yaşanan olaylar nedeniyle ilişkiler olumsuz etkilendi. Irak’ta huzur ve güvenliğin sağlanamaması, Mersin başta olmak üzere Gaziantep, Mardin ve Şırnak’a kadar geniş bir bölgeyi etkiliyor. Özellikle lojistik sektörünün ciddi sıkıntıları var. Suriye’de yaşanan olaylar sonrası, hükümetimizin bazı yardımları oldu iş dünyasına. Bu destekleri Irak’ta mağduriyet yaşayanlar için de istiyor ve bekliyoruz. Olayların yatışması ile birlikte mevcut rakamlar 10’a katlanacak, ilişkiler çok daha güçlenecektir” diye konuştu.



AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ise kendilerine yardımcı olacakları ifade etti.  (Osman Öksüz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.