banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Mersin'den Habur'a hızlı tren gelsin

 Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın son açıkladığı hızlı tren çalışmalarıyla ilgili harekete geçen ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Bakan Yıldırım'a bir yazı göndererek Mersin – Habur hattındaki taşımacılığın potansiyelini aktardı.

ŞUTSU Başkanı Ertekin, Bakan Yıldırım'a gönderdiği yazısında  "Demiryollarına verdiğiniz önemden dolayı Zat-ı Alinizi kutlarım. Son açıklanan hızlı tren projeleri ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Çok büyük yoğunluğun olduğu, Mersin – Habur Hattı taşımacılıkta yüksek kapasiteye sahiptir.  Eylem Planı ile hızla bitirilecek olan GAP Projesi bu yükü daha da arttıracaktır. Bunun için Mersin –Habur Hattı ve Adana-Ankara hattında hızlı tren kapsamında düşünülmelidir. Bu hatların da planlanması için talimatlarınızı arz ederim. "ifadelerini kullandı.

Benzer içerikteki yazısını Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir(TCDD) İşletmesi Genel Müdürü Süleyman Karaman'a ve Şanlıurfa milletvekillerine de gönderen Ertekin, vekillerin de bu konu da desteğini istedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.