banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Mermerciler sitesi hazır


    Mermerciler Sitesi Başkanı Mikail Konak’ın daveti üzerine Küçükhan Mahallesi civarında yapımı devam eden sitede incelemelerde bulunan Başkan Güvenç, yeni yapilacak mermerciler sitesine Şanlıurfa'nın ihtiyaç duyduğunu ve bu doğrultuda modern bir sitenin yapıldığını söyledi.

ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ
    Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Mermerciler Sitesi Esnafıyla bir süre sohbet ederek yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Esnaflarla yaptigi sohbetin ardindan açıklamada bulunan Baskan Guvenc, 'Sanliurfa Kamuoyu uzun süredir eski sanayideki kentsel dönüşümü bekliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 30 mart seçimlerinin akabininde eski sanayi bölgesinin kentsel dönüşüm sorununu nasıl çözeriz? sorunları nelerdir? diye sorunun masaya yatırdık ve çalışmalara başladık. Eski sanayide 85 civarında Mermer ve karo işleriyle uğraşan  esnafımız mevcut. Burada Organize sanayi  diyebileceğimiz bir yer yapiliyor bittiğinde gurur verecek Şanliura'ya. Bölgede çalışmalar devam ediyor. Yeni yapılan sitede, esnafin alt yapı, Su, Kanalizasyon ve yol sorunu var. Kanalizasyonu Büyükşehir Belediyesi olarak Biz yapacağız ve 1 ocak 2015 tarihinde’de bu bölgeyi hizmete açarak, eski sanayi bölgesini de rahatlatacağız" diyerek konuşmasını sürdürdü.

ATIKLAR KARAKOYUNA AKIYOR
    Yapilacak Kentsel Donusum projeleriyle Şanlıurfa’ya Yakisir yasam alanlari ve calisma mekanlari olusturacaklarinın altını çizen Celalettin Guvenc, "Esnafimiza  güzel bir yer kazandiracagiz ve esnafımız rahatlıyacak. Eski sanayi bölgesinde Karakoyun deresine Mermer işiyle uğraşan esnafların atıkları akiyordu. Karakoyun deresini artık temizleyip daha güzel bir hale bürünmesini sağlayacagiz. inşallah örnek gösterilecek  bir bölge ve site haline gelecek" dedi.
    Mermerciler Sitesi Başkanı Mikail Konak ise; ‘Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç’e bizi ziyaret ettikleri için çok teşşekür ediyorum ve başkanımızdan çok şey beklilyoruz. Allah yardımcısı olsun Şanlıurfa vatandaşları Bütün umutlarını Başkanımıza Bağlamıştır.’ Dedi     
Öte yandan biriketcilerin taşındığı sitenin yanında yapılan mermerciler sitesine karocular da taşınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.