banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Memur olmak isteyenlere iyi haber!
Hükümet yeni yılda toplam 6 bin 500 memur alacak. Memurlar KPSSye giren adaylar arasından seçilecek.
Yeni yılda ilk büyük eleman alımı kamudan.. Kamu Personel Seçme Sınavına giren adaylardan 6 bin 560ı memur olacak.

6 BİN 560 KİŞİ MEMUR OLACAK
Bu müjdeli haber Devlet Personel Başkanlığından geldi. 2011 yılında; şoförden teknisyene, sekreterden mühendise hatta güvenlikçiye binlerce kişiye Devlet kapısı açılıyor.

TERCİHLER 24 OCAK-2 ŞUBAT ARASINDA
Başvurular 24 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Aralık ayındaKPSSsınavına giren memur adayları tercihlerini ÖSYM Başkanlığının www.osym.gov.tr adresinden yapacak.

2011 yılının tamamında 120 bin memur alınacak. Ama yeni yılın 6 bin 560 kişilik ilk memur alımının; bin 557si Bakanlıklarda, bin 693ü Müsteşarlık ve Genel Müdürlüklerde işe başlayacak.

Yeni memurların 431i Başkanlıklarda, 853ü üniversitelerde, 932si ise Mahalli İdareler ve İl Özel İdarelerinde görev yapacak.

Yılın ilk memur alımında 95 farklı kadro ve pozisyona atama yapılacak. Yeni memurların 529u lise, bin 698i 2 yıllık yüksekokul, 4 bin 333ü ise 4 yıllık fakülte mezunları arasından seçilecek.

Bu yerleştirmede; en fazla memuru 541 kişi ile Sağlık Bakanlığı, en az alımı ise 5 kişi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yapacak. İçişleri Bakanlığı 380, Ulaştırma Bakanlığı 236, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise 140 memur alacak.

İŞÇİ EMEKLİLERİNE MÜJDE
Bu arada, Mecliste görüşülen Torba Yasadan emekliler için müjde çıktı. Artık işçi emeklileri de memur emeklileriyle aynı zammı alacak. Yani maaş zamlarındaki fark ortadan kalıyor.

40-50 TL ENFLASYON FARKI GELİYOR
Bu işçi emeklilerinin maaşının 40-50 TL artması anlamına geliyor. Ayrıca işçiler de artık tıpkı memur emeklileri gibienflasyonfarkı alabilecekler.

Samanyoluhaber TV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.