banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Memur adayların dikkatine!

 

Memur alımları için kamu kurumlarından ihtiyaç duyulan kadro sayılarının bildirilmesi istendi. Ancak kamu kurumlarından gelen kadro talebi sayısı 150 bini aştı. En çok kadro talebi ise 61 bin kadro ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelirken, onu Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izledi. Star'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 26 bin, Sağlık Bakanlığı ise merkez ve taşra hastaneleri için 9 bin kadro talebinde bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da 2013 yılı için 13 bin kadroya ihtiyacı olduğunu bildirirken, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de 5 bin kadro istendi. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı da, en çok kadro isteyen kurumlar arasında yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin 400, Adalet Bakanlığı 4 bin 500, Maliye Bakanlığı da 2 bin kadro talebinde bulundu.

Kamu kurumlarının kadro taleplerinin bildirim süresi mayıs ayı başında sona erecek. Kamu kurumlarından gelen talepler değerlendirilerek sadece acil olanlar için izin verilecek. Bu da kurumların kadro taleplerinin büyük ölçüde düşürülmesine yol açacak. Ancak 2013 yılında yeni alınacak olan memur sayısının üniversitelerle birlikte 100 bine yaklaşacağı tahmin ediliyor. 2013 yılı memur alım takvimine göre, 1. yerleştirme işlemi 24 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İkinci yerleştirme işlemi ise kasım ayında gerçekleştirilecek. Samanyolu Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.