banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Mehmet Kaya TATSO’nun Açılışına Katıldı
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Almanya programı çerçevesinde Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın açılış törenine katıldı.
Gerçekleştirilen açılış öncesi bir konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu;  “Almanya’dan daha fazla mal satın alabilmemiz için işadamlarına uygulanan vizenin kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Türkiye ile Almanya arasındaki tarihten gelen dostluğu, bazı hesaplar peşinde koşan siyasetçilerin engelleyemeyeceğini kaydetti.

Almanya'dan daha fazla mal satın alabilmemiz için Türk işadamlarına uygulanan vizenin kaldırılması gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu;  '' Kuralları yakalayıp uyguladığımız zaman, bizi ister AB'ye alın ister almayın. Zaten o zaman kim girmek isteyecek, kim istemeyecek belli olur. Almanya Türkiye'ye daha fazla mal satmak istiyor. Ben de almak istiyorum. Ama ben gelip mal satın alamıyorum” diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, Alman işadamlarına hitaben de Türkiye'nin, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar bölgeyi çok iyi tanıdığını ifade ederek, Türkiye'nin cesareti ve tecrübesi ile Alman sermayesinin birleşmesi sonucunda büyük işler yapılabileceğini belirtti.


Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Peter Hintze de Türk ekonomisine Almanya'da hayranlık duyulduğunu söyledi.

Türkiye'nin, NATO'da sıkı bir müttefik olduğu gibi AB ve Almanya'nın da sıkı bir ticari ortağı olduğunu vurgulayan Hintze, Türkiye'nin geçen yıl yüzde 8 büyümesini ''fevkalade'' olarak nitelendirdi.

Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Rainhardt Freiherr von Leoprechting de karar mekanizmalarına yakın olmak için odayı Berlin'e taşıma kararı aldıklarını belirterek, Köln'deki üyeler ve iş çevreleriyle sıkı ilişkiler sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.
Leoprechting, halen gündemde olan iki ülke arasındaki vize muafiyeti konusunda bürokrasinin daha sık bir araya gelip toplantı yapmasını istediklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından yeni oda binasının açılışı yapıldı.
Almanya’daki programın ardından Şanlıurfa’ya dönen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TOBB tarafından  Bürüksel Washington ve Köln’den sonra Almanya’nın başkentinde açılan odanın yatırım yapmak isteyen iş adamları için ön ayak olduğunu belirtti.  Başkan Kaya, Türklerin artık her yerde örgütlendiğini ve bunun Türk özel sektörünün başarısı olduğunu kaydederek; “Eskiden Almanya’ya işçi olarak gidiyorduk. Ama şuan orada işverenimiz var.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.