banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Maşuk imarı için bir araya geldiler
Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı Şanlıurfa Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Can Hallaç yaparken, Mekânsal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman yaptığı konuşmada, toplantının önemine değinerek Şanlıurfa için çıkarılan planın esnek ve dinamik olduğunu, üzerinde değişiklikler yapılabileceğini önemle vurguladı.

Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, konuşmasında şunlara yer verdi: “2023 yılında yüz milyon nüfusu hedef alan bir ülkeyiz. Dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olmasını hedeflediğimiz ve düşündüğümüz bir ülkeyiz. Bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ben yaptım oldu anlayışı olmayacak. Gelişmiş ülkeler tarım arazilerini nasıl korumuşsa, şehirleri nasıl planlı geliştirmişse bizde öyle yapacağız. Aklın yolunu bulacağız. İhtiyaçlar nelerdir, sürdürülebilir olan gelişmeye nasıl ulaşırız? Bunları ortaya koyacağız. Sizin hassasiyetiniz bizim hassasiyetimizdir. Biz bunun için çalışıyoruz” dedi.
Vali Güvenç; Şanlıurfa’nın Türkiye’de sulanabilir arazilerin yüzde 10’unu tek başına kendi topraklarında barındıran bir il olduğunu, Aynı zamanda da Türkiye’nin en fazla nüfus artışı görülen ili olduğunu dile getirdi. Yakın zamanda da bu ilin nüfusunun 1,5 milyona çıkacağını belirten Vali Güvenç; artan nüfusun gecekondularda değil caddesi, kanalizasyonu, suyu ve altyapısı olan, vizyonu olan planlı bir şehirde yaşamaları vurgusunu yaptı.

Vali Güvenç son olarak toplantıya katılan vatandaşlara seslenerek mevcut plana itirazlar olduğunun farkında olduklarını ve itiraz edilen bölgeleri bizzat gezdiğini, Bakanlık yetkilileri ve Genel Müdürle görüştüğünü ve yapılan itirazların resmi olarak Bakanlığa iletildiğini belirtti.
Toplantıda gün boyu katılımcıların rahat bir ortamda taleplerini dile getirebileceğini sözlerine ekleyen Vali Güvenç; Genel Müdür Kahraman’ın tüm sıkıntıları hükümet adına not alacağını vurgulayarak, isteyen herkese söz alıp konuşma fırsatının tanınacağını söyledi. Bazı bölgelere dair kendilerinde de bazı kanaatlerin oluştuğunu ve bunu yetkililere ifade ettiğini sözlerine ekleyen Vali Güvenç; nihai kararın bu çalışmanın ardından ortaya çıkacağını belirterek toplantının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise Genel Müdürün planların esnek olmasını söylemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sayın Valimizin bu konuda ne kadar emek sarf ettiğini ve Valimizin liderliğinde İl Özel İdaresi, Şanlıurfa Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün beraber çalışarak bir takım maddeler üzerinde fikir birliği sağladıklarını dile getirdi.
Toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilgili kurum amirleri, muhtarlar, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları Şanlıurfa genelindeki mevcut imar planları ile itiraz edilen ve yeni halini alan imar planları hakkında açıklamalı bur sunum gerçekleştirdi. Vatandaşların da söz aldığı toplantıda, uzmanlar fikir alışverişinde bulunulan konuları not alarak gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.