banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Mardin'e 27 Milyon TL değerinde 11 yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba yaptığı açıklamada; 4 Kasım’da sona eren 15. Başvuru Çağrı Dönemi sonunda Mardin İl Koordinatörlüğü’ne toplam yatırım tutarının 27 milyon TL, talep edilen hibe tutarının ise 16 milyon TL olduğu 11 adet projenin sunulduğunu söyledi.

İl Koordinatörü Aba, 15. Çağrı dönemi kapsamında alınan 11 proje hakkında detaylı bilgi verdi. Aba “Gelen projelerin 8 adedi, Süt Üreten Tarımsal işletmeler tedbiri altında süt hayvancılığına yönelik olup toplam yatırım tutarı 23,5 milyon TL ve talep edilen hibe tutarı ise yaklaşık 14,5 milyon TL’dir. Söz konusu projelerin 5 adedi, toplam kapasitesi 540 büyükbaş ve tamamı yeni olan işletmelerden oluşmaktadır. Diğer 3 projeden 2’si keçi sütü üretimine yönelikken, 1 adedi koyun sütü üretimine yönelik olup, bu çiftliklerin toplam kapasitesi 1500 küçükbaş olarak planlanmaktadır. Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında, sabun üretimi ve mobilya üretimine yönelik 2 adet proje başvurusu yapılmıştır. Ayrıca, Kırsal Turizm alt tedbiri kapsamında, 11. Çağrı döneminde sözleşme imzalayıp, verdiğimiz hibe desteğiyle kurulan Dargeçit ilçemizdeki otelin modernizasyon projesi Kurumumuza sunulmuştur.” dedi.

Aba, “Alınan bu projelerin incelemeleri Koordinatörlüğümüzce başlamış olup, Kurum Merkezimiz tarafından yapılacak nihai değerlendirme sonrasında onaylanan projelerin sahipleriyle sözleşme imzalayacağız. Kurumumuza sunulan bu projelerle genel olarak ülkemiz ve ilimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlanacak, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın gelir ve yaşam standartlarında artış olacak” dedi.” dedi.

Aba, sözleşme imzaladığımız yatırımcılarımızın yine hızlı bir şekilde yatırımlarını tamamlamalarının ardından hibe ödemelerinin de en erken şekilde yapılacağının altını çizdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.