banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Örenköy Köyü

Mali Müşavirler Şanlıurfa'da Şube Açtı


Açılışa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) Genel Başkanı Nail Sanlı, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve TÜRMOB’a bağlı çok sayıda ilin oda başkanı ve Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Nihat Taş ile üyeleri katıldı.



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, TÜRMOB İstanbul Şubesi Başkanı Yahya Arıkan ve Şanlıurfa Şubesi Başkanı Nihat Taş’ın hizmet binasının kurdelesi kesmesiyle başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.



Vali Celalettin Güvenç, TÜRMOB arasındaki dayanışmayı tebrik ederek başladığı konuşmasını, “ Oda başkanlarımız burada bizleri yalnız bırakmamışlar. Olması gereken budur bu dayanışma saygıya değer bir davranış diye düşünüyorum. Bu Türkiye’de yaşanan değişimin bir sonucudur. Demokrasi geliştikçe, sivil toplumun ağırlığı arttıkça, elbette ki ekonomi büyüdükçe, meslekler de hak ettikleri yere geleceklerdir. Bu doğru orantılı bir şey, çünkü devletin en önemli gelir kaynağı olan vergi üzerinde çalışıyorsunuz. Toplum geleceği için en önemli alan. Bir kariyer mesleği uzun yıllar eğitim gerekiyor. Çok dinamik bir alan da çalışıyorsunuz; her gün yenilikler, değişiklikler olabilir. Canlı olan ancak statükonun asla olamayacağı bir alan. Değişik kurumlar her an yeni bir düzenleme yeni bir karar verebilir. Bunları takip etmekte sizlere düşüyor. Kamu adına yapıyorsunuz bu görevleri gerçekten çok bilinçli iyi eğitimli bir meslek grubu olmak durumundayız ve bu yöndeyiz” diyerek sürdürdü.



Hayatın tüm alanlarında olduğu gibi bu meslekte de değişimi ve pozitif olumlu gelişimi gözlemlemenin kendilerine mutluluk verdiğini belirten Celalettin Güvenç, “Güzel mekânlara sahip oluyoruz. Başkanımızı kutlamak istiyorum güzel mekânlar, kurslar açıldığı için. Bizler gurur duyuyoruz. Hep yanınızdayız inşallah bu değişim ve gelişim devam edecek” dedi.



Vali Güvenç konuşmasını yeni hizmet yerlerinin açılmasında emeği geçenleri tebrik ederek tamamladı.



TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, 21 yıllık geçmişleriyle yaptıkları çalışmalar sonucunda Türkiye genelinde eğitim salonları sayısının giderek arttığını söyledi.



Türkiye genelinde 82 odalarında 85 bin üyelerinin olduğunu anlatan Nail Sanlı, bir mali müşavirin lise eğitimi sonrası üstüne 9 yıl daha eğitim alması gerektiğini bildirdi.



355 üye ile Şanlıurfa’da çalışma yürüttüklerini anlatan Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Nihat Taş ise, İŞKUR İl Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliği kapsamında 25 gence eğitim sınıflarında muhasebe eğitimi verdiklerini söyledi.



Şanlıurfa’da 50 – 60 bin mükellefe hizmet verdiklerini anlatan Nihat Taş, muhasebenin önemine değindi.



Konuşmaların ardından Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Nihat Taş Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve diğer misafirlerine hizmet binalarını gezdirdi.

www.balikligol.com



mali müşavirler balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.