banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi

desteklemesi ile ilgili hususlar 18 Mart 2010 tarih ve 27525 sayılı Resmi Gazetede yararlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu tebliğin amacı tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımı yaygınlaştırmak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek Uluslar arası düzeyde rekabet edilebilir bir düzeye getirebilmektir. Bu amaçla Tarım Bakanlığı gerçek kişiler için 50.000 TL , Tüzel kişiler için 100.000 TL; Basınçlı sulama sistemleri için ise gerçek kişilerde 100.000 TL, tüzel kişilerde ise 200.000 TL kadar olan mal alımlarında %50 hibe uygulanmaktadır.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında 2010/5 No Tu tebliğ de başvuru tarihi madde 16 başvurular tebliğ yayın tarihinde başlayarak 45 gün içerisinde İl Müdürlüklerine yapılır denilmektedir. Buna göre ilimiz başvuru tarihi 18.03.2010 tarihinde başlayarak 03.05.2010 tarihinde mesai bitiminde son bulacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.