banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

LPG'deki büyük hileye dikkat VİDEO

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalara göre art niyetli bazı işletmeciler, haksız kazanç elde etmek için akaryakıt pompasının ayarlarıyla oynuyor. Bu şekilde araca olması gerekenden daha az gaz pompalanıyor.

Hileyi iki yolla yapıyorlar. En çok bilineni ise 'meteorolojik vurgun' olarak adlandırılan ve ATC ayarlarıyla oynanarak yapılan yöntem.

Rafineriden 15 derecede çıkan LPG 'nin, araçlara da bu dereceden pompalanması gerekiyor. O sıcaklığı ayarlayan cihazın adı ATC. Bazı işletmeciler sıcak havalarda ATC ayarını kapatıyor ve gaz genleşerek depoya olması gerekenden az giriyor.

Uzmanlara göre sürücülerin hileyi pompadan tespit etmesi mümkün değil.

Deponuza ödediğiniz para karşılığı kadar gaz pompalandığından emin misiniz? Bazı hileciler akaryakıt pompalarıyla oynuyor. Peki bunu nasıl yapıyorlar? Samanyolu Haber

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.