banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Kuyumcular Odası Başkanı Demirkol: Ekmeğimizle oynuyorlar!

Demirkol; "Türkiye'de 80 bin tane kuyumcu esnafı bulunuyor. Bankaların asli görevi para dolaşımı sağlamak, kredi vermek, hesap açmaktır. Asırlardan beridir süre gelen kuyumculuk mesleği bu şekildeki uygulamalarla olumsuz etkileniyor. Bankalar ekmeğimizle oynuyorlar. Bu uygulamaların geri çekilmemesi durumunda bizlerde yaptırımda uygulayacağız. BDDK başkanıyla bir görüşümüz oldu. Olumlu görüşler aldık" dedi.


Bankaların kanundan doğan bir boşluktan yararlanarak bu özelliği kullandıklarını belirten Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol; "Bizler bu meslekten ekmek kazanan insanlarız, yanımızda işçi çalıştırıyoruz. Bizler kolay kolay ekmeğimizi kimseye yedirmeyiz. Bu konudan dolayı elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" dedi.


Divanyolu caddesinde kuyumcu esnaflığı yapan Nabi Dodanlı ise, "Bankaların bu işlere girmesi yanlış bir uygulamadır.52 Yıldır kuyumculuk mesleğiyle uğraşmaktayım. Kuyumcu esnafının işlerinin olumsuz olması birazda bankaların yapmış olduğu bu uygulamadan da kaynaklanıyor. Bizlerde ne yapacağımızı bilemiyoruz" şeklinde sitemde bulundu.


Ayrıca din adamları bankadan altın alım satımı yaparken faizli mi değil midir dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler.

Murat Çiftçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.