banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Kurtuluş sulama birliğine Ekinci Başkan VİDEO

Sulama Birlikleri’nde yeni dönem Kuruluşundan, yönetimine kadar her aşamasında sorun olarak konuşulan Türkiye’deki sulama birliklerinde köklü değişikliğe gidiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçtiğimiz yıl kabul edilen yeni kanunla tüzüğü ve yapısı tamamen değişen tarımsal sulama yapan birliklerin tamamı Türkiye genelinde seçime gidiyor. Şanlıurfa’da kurulu bulunan 26 sulama birliği, 6172 sayılı yeni kanun gereği önce delege, ardından yeni yönetim ve encümen seçimleri için sandık başına gidiyor. Şanlıurfa merkez, Harran, Akçakale, Bozova ve Hilvan’da bulunan tüm sulama birliklerinde seçim heyecanı yaşanıyor.

İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Doğan tarafından başarıyla tamamlanan delege seçimlerinden sonra, geçtiğimiz hafta sonu bir çok sulama birliği yeni başkan ve encümen üyelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Yapılan seçimlerde çoğu birliğin mevcut başkanları seçimleri kaybetti.

KURTULUŞ SULAMA BİRLİĞİNDE HEYECAN YÜKSEKTİ

Şanlıurfa’da devam eden sulama birlikleri seçimlerinde en fazla heyecan, Kurtuluş Sulama Birliği’nde yaşandı. Üç adayın yarıştığı seçimler, DSİ konferans salonunda yapıldı. Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kongrede, Turluk köyü Muhtarı Ahmet Ekinci, Kurtuluş Sulama Birliği’nin yeni başkanı oldu. 60 delegenin oy kullandığı seçimlerin ardından Divan Başkanı Kerim Dörtkardeş seçim sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Ahmet Ekinci 26, Eski Başkan Abdulmuhsin Kılıç 22, diğer aday Ahmet Arslan ise 11 oy aldı. Kurtuluş Sulama Birliği’nin yeni Başkanı seçilen Ahmet Ekinci’nin, seçimin hemen ardından eski başkan ve diğer adayın yanına giderek kendilerini kutlaması, salonda bulunan delegeler tarafından alkış aldı. 4 yıllığına Kurtuluş Sulama birliğinin yeni başkanlığına seçilen Ahmet Ekinci, burada yaptığı ilk açıklamada çiftçi ile DSİ ve diğer kurumlar arasında köprü görevi göreceğini söyledi. Ekinci “Bugün heyecanlı bir seçim oldu, tüm delegelere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, ilk olarak birliğin sorunlarını ve çiftçimizin beklentilerini çözmeye çalışacağım” dedi. Kurtuluş Sulama Birliği yeni Encümen listesi İsmet İlhan, Hüseyin Müjde, Lamih Anlı ve Abdullah Alkan isimlerinden oluşuyor.

ESKİ BAŞKANLAR KAYBETTİ

Şanlıurfa merkez ve tarımsal sulamanın yapıldığı ilçelerde bulunan Sulama Birliklerinin bir çoğunda hafta sonu seçimler yapıldı. Çiftçilerin belirlediği yeni delege isimleri kadar, bir çok Sulama birliğinde ise yeni isimler Başkan seçildiler.

SULAMA BİRLİKLERİNİN YENİ BAŞKANLARI

Şuayp Sulama Birliği- Ali Çiftçi Tektek Sulama - Arslan Aslan Koruklu Sulama Birliği - Halil Salur Merkez Sulama birliği - İbrahim Kaymaz Atatürk Sulama Birliği - Osman Aydoğdu, Güzelyurt Sulama birliği - Abdullatif Soydaş Haktanır Sulama Birliği - Mehmet Büyükaslan İmam Bakır Sulama Birliği -Mahmut Özyavuz Reha Sulama Birliği - M. Turki Gündoğan Tahılalan Sulama -Mustafa Aktaş Ceylan Sulama Birliği - Süleyman Polat Yukarı Harran Sulama Birliği - İsmail Felhan Harran Sulama Birliği - Halil Acar

 

BÜYÜK BORÇLARI VAR

Henüz seçimleri yapılmayan 12 sulama birliğinin önümüzdeki hafta kongreye gideceği öğrenilirken, bir çok sulama birliğinin ciddi şekilde borçlu olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.