banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Kursa katıldılar işsizlikten kurtuldular

ŞUTSO 325 kişiye girişimcilik kursu vermek için İş-Kur ve KOSGEB ile ortaklaşa imzaladığı protokolün ardından başlayan kursları tamamlayan gençler iş kurmak için kollarını sıvadı.

Gruplar halinde verilen girişimcilik kursunun ilki geçtiğimiz gün tamamlandı. Yaklaşık 25 kursiyerin son dersine ŞUTSO Başkan Vekili Osman Baysal katıldı. Girişimcilik kursu alan gençlere kendi başarı hikâyesini anlatan Baysal, kurs gören gençlerin iş yeri açma çabaların ile karşılaştı. ŞUTSO’nun girişimcilik kurslarının başarı ile devam ettiğini dile getiren Baysal, kursa katılan bayan ve erkeklerin bu kursların ardından iş yeri açarak hem işsiz kalmaktan kurtulmuş olacağını hem de işsiz gençlere istihdam sağlayacağını dile getirdi.

ŞUTSO’nun girişimcilik kurslarından faydalanan ve iş yeri açmak için projesini tamamlayanlardan biri de Faruk Aslan(47). Dört çocuk babası Aslan 2 yıldır işsiz olduğunu belirtiyor. ŞUTSO’nun girişimcilik kursu ile yeniden iş sahibi olacağını dile getiren Aslan,”Bu kursa katılanlara kurs süresince her gün maaş verildi. Ayrıca kursun sonunda iş yeri kurmak isteyenlere KOSGEB’in ŞUTSO ile imzaladığı protokol çerçevesinde 7 bin TL hibe veriyor. Bunun yanı sıra da 2 yıl ödemesiz 70 bin TL kredi veriyor. Bin de bu hibe ve krediden yararlanarak Okul araç gereçleri üretim atölyesi açacağım. İl etapta burada 6 kişi istihdam edeceğim. İlerleyen yıllarda istihdam sayımı 50’ye çıkartmayı planlıyorum.”dedi

 

Kursa katılıp ve girişimcilik dersleri alanlar arasında bayanlar da bulunuyor. Kursu bitiren ve iş elbiseleri üretimi yapmak için harekete geçen 3 çocuk annesi Süheyla Uğurlu(30) üretime 5 kişiyi istihdam ederek başlayacağını söyledi. Ailesini geçindirmek ve çocuklarını okutmak için kendi işinin patronu olacağını dile getiren Uğurlu, iş yerinde daha çok bayanların istihdamını sağlayacağını ifade etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.