banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kuraklık Atatürk Barajını da etkiledi

(Ruha Haber Ajansı) Son yılların en kurak yılı bu yıl yaşanıyor. Oluşan bu tablo ile birlikte birçok ihtiyacı karşılayan barajlarda doluluk oranlarında düşüş yaşanıyor. Tablonun böyle devam etmesi durumunda vatandaşları zor günler bekliyor.

 Son 50 yılın en kurak yılı olan 2017 – 18’de, Türkiye genelinde sulama, enerji ve içme suyu ihtiyacını sağlayan birçok barajın doluluk oranlarında düşüş yaşandığı bildirildi. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kuraklık tehlikesinin kapılarını araladı. Birçok barajda su oranı düştü. Adıyaman ve Şanlıurfa arasında bulunan Türkiye’nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı’ndaki su miktarında düşüş yaşandı.

BU HAVANIN GİDİŞATI OLDUKÇA RİSKLİ VE KÖTÜ
 

Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, kuru tarımla uğraşan çiftçiler için kötü bir dönemin yaşandığına dikkat çekti. Öztürkmen, kuru tarımda çimlenme oranı oldukça zayıf olduğunu ifade etti. Öztürkmen,”Barajdan sulama yapan çiftçilerimiz için de kanallarda su yok. Ümit ediyorum ki bugünlerde iyi bir yağmur yağar ve bu zararı kara çevirir diye dua ediyoruz. Aksi takdirde bu havanın gidişatı oldukça riskli ve oldukça kötü.”diye konuştu.

 ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP YAŞANACAK

Yaşanan bu tablo ile birlikte hububatta bir açıklığın söz konusu olabileceğini ifade eden Öztürkmen, hava koşullarının böyle etmesi durumunda da kuru tarımda çok büyük bir kaybının yaşanacağının altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.