banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

KOSGEB İl Müdüründen Suruç’a Anlamlı Ziyaret


Erkeksoy'a Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD) üyesi bir grup işadamı eşlik etti.
KOSGEB hibesiyle güneş enerjisine dayalı su ısıtma tesisatı imalatı yapan işyerinin açılışı için bir gurup işadamı ile beraber Suruç’a gelen Erkeksoy, Güneş enerjileri ile alakalı çalışmaları inceleyerek Suruçlu işadamı, Mahmut ARPAG’dan bilgi aldı. Kosgeb verdiği desteğe teşekkür eden ARPAG, Suruç esnafının çok çalışkan olduğunu, arkasında devlet desteğini görünce daha güzel çalışmalara imza atabileceklerini, dolaysıyla Suruçlu esnafa daha büyük işletmeler için destek verilmesi gerektiğini belirtti.  
KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy ise devlet destekli üretime dayalı küçük ve orta ölçekli işletmelerin, en az KOBİ'ler kadar Türkiye ekonomisine katkıda bulunacağını söyledi. Erkeksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: Kurumun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde devlet desteğini arkasına alarak işyeri açmak isteyen esnaf için büyük bir şans olduğunu ifade etti. İşyeri açmak için projeyle başvuran esnafa ilk etapta 30 bin lira hibe desteğinde bulunulduğunu anlatarak, "Zaman içerisinde KOSGEB hibesini aldıktan sonra işyerini sağlam bir üretimle büyüten esnafa, dilemesi halinde hibe yardımları kademeli olarak arttırılacaktır." dedi.
Güneydoğu'nun sıcak ve güneşi bol bir iklime sahip olması itibariyle yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılabileceğini belirten Erkeksoy, "Esnaf, bizden alacağı hibeleri güneşi bol, tarımı bol olan Güneydoğu'da bir yatırım ve üretim fırsatına çevirebilecek kapasiteye sahiptir.
ŞUGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Başak ta yaptığı konuşmada, Güneydoğu, yenilenebilir enerji kaynakları yatırımı için çok ideal bir bölgedir. Burada esnaf, güneşten elektrik üretme veya tarım için damlama sulama tekniğine dayalı sanayi üretimine geçme gibi alternatifleri mutlaka değerlendirecektir, değerlendirmelidir." dedi.
Suruçlu işadamlarından Mehmet BAŞKALE, Hışman KAYA ve Mehmet ARPAG Kosgeb İl Müdüründen işyeri açmak için destek istedi. KOSGEB İl Müdürü İdris ERKEKSOY, Suruçlu işadamlarına hitaben: “İşbirliği Güç Birliği Destek Programı” kapsamında. büyümek isteyen KOBİ'lere 250 bin liralık  hibe ve faizsiz 500 bin lira kredi desteği veriyoruz. 5 işadamı güçlerinizi birleştirin size 750 bin liralık destek verelim, dedi. 750 bin destek sözü alan imalatçılar İl müdürünü alkışlarla uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.