banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Koç bıraktı, Namet sahiplendi VİDEO

Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı av. Yusuf Eğilmez, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu başta olmak üzere, mülki erkandan, iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından önde gelen isimler de ziyarete iştirak ederek, Namet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kayar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Kayar’dan tesisle ilgili bilgi aldılar.

Sanayi şehri Bursa’dan tarım ve medeniyet şehri Şanlıurfa’ya geldiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Şanlıurfa’ya kazandırılmış bu tesisin namet ile daha yüksek yerlere gelecektir. Bu anlamda böylesine büyük bir yatırımı Şanlıurfa’ya yapan Namet yetkililerine teşekkür ediyorum” diyerek siyasi irade olarak bu tür tesisleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Koç Atanın yatırımını atıl durumdan kurtardıkları için namet yetkililerine teşekkür eden Bakan Mehdi Eker ise; “Böylesine önemli bir yatırımı sahiplendikleri için namet yetkililerine teşekkür ediyorum” diyerek hayvancılığa yapılan yatırımları anlattı.

Bilindiği gibi KOÇ grubu tarafından kurulan Harran ova tesisleri geçen aylarda kapatılmıştı.


Namet Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi

Namet Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, Rekabet Kurulu’nun 31 Ocak 2013 tarihinde verdiği izinle satın aldığı tesisin temeli, Koç-Ata ortaklığı ile 1999 yılında atıldı. 11 Ekim 2000 tarihinde resmen faaliyete geçti.

 

Halen Namet bünyesinde etkinlik gösteren Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi, 740 bin m2’lik açık alan üzerine kuruludur. Besi çiftliğinin bulundurabilirlik kapasitesi 30 bin, yıllık yetiştirme kapasitesi 8 aylık beside 40 bin 6 aylık beside 50 bin büyükbaş havyandır. Ayrıca tesis bünyesinde yeter uzaklıkta 2 bin 200 baş kapasiteli karantina işletmesi mevcuttur.

 

Çiftlikte halen 2 bin 500 adet büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Namet’in hedefi kısa zamanda bu rakamı 30 bin seviyesine çıkarmaktır.

 

Tesisin kesimhanesi ise, günde 2 bin 500 adet küçükbaş ve 350 adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahiptir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.