banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Kızıltepe ovasında mısır dane kaybı denetimi yapıldı

Mezopotamya bölgesinin en verimli ve bereketli topraklarının bulunduğu Kızıltepe ovasında 2’ inci ürün olarak ekilen mısır hasadının biçilmesine devam ediliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Kızıltepe ilçesi Doyuran (Tiltiém) mahallesinde (köyü) biçilen 2’ inci ürün mısır hasadında dane kaybının olup olmadığını öğrenmek için tarlada incelemede bulundu.

Yapılan incelemenin ardından  İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren Kalkan, az bir verim kaybının olduğunu vurgulayarak, ürün kaybını  mümkün olduğu kadar aşağı düzeye çekmeye çalıştıklarını belirtti.

Kaybedilen verimin milli servet olduğuna dikkat çeken Kalkan, “ Kızıltepe’de mısır hasadı devam ediyor. Gıda Tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü olarak biçerdöverlerin dane verim kaybının en düşük düzeyde olabilmesi için kontrollerimize devam ediyoruz. Yapılan kontrollerde az bir verim kaybımız var. Bu verim kaybı milli servettir. Mümkün olduğu kadar aşağı düzeye çekmeye çalışıyoruz. Gerek biçerdöver operatörlerimiz olsun, gerek teknik elemanlarımızın çabalarıyla bunu başaracağımıza inanıyoruz. Genel olarak mısırdaki verim iyidir.” dedi.

Biçerdöver operatörü Tarık Bayruk ise günde ortalama 80 ile 100 hektar arasında mısır biçtiğini belirterek, ellerinden geldiği kadar dane kaybını önlediklerini söyledi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.