banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo

Kış telaşı sardı

Sonbahar ayının gelmesiyle beraber kışlık telaşına kapılan vatandaşlar, kışlık yakacak için odun ve kömür almaya başladı.

Sonbaharın yağışlı günlerine denk gelmemesi için vatandaşlar bu yıl erken tedbir almaya başladı. Yağışların başlamasıyla odunların ıslanacağını hesaba katan kimi vatandaşlar, odun ve kömür ihtiyacını temin etmenin derdine düştü.

Vatandaşlar kışlık odun ihtiyacını temin etmeye çalışırken, odun satıcıların da yüzü gülmeye başladı. Sonbaharın gelişiyle işlerinin açıldığını ifade den odun satıcılarından Kamil Kılıç, vatandaşların kışlık yakacağı olan odunun erken temin edilmesinin kendileri için avantaj sağlayacağını söyledi.

Kılıç, “Ramazan ayında ve bayramda işler durgundu. Şimdi kışlık yakacak temin etmenin tam sezonudur. Bölgemize erken kış gelmektedir. Bu bölgenin kış ayında en çok ihtiyaç duyduğu kışlık yakacaktır. Çetin ve uzun geçen kış ayında yakacak temin etmek mümkün değildir. Sonbahar yağışları nedeniyle odunlar ıslanıp, kışın yakması daha zorlaşıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın daha erken yakacaklarını temin etmeleri kendileri için daha iyi olacaktır.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
Bitlis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.