banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kış lastiğine talep artıyor

 Kış aylarının çetin geçtiği Van’da, halk araçları için kışlık lastiklere yoğun talep gösteriyor. Oto lastikçi esnafı olan Veysel Sever, yaklaşık 10 gündür bütün oto lastikçilere yoğun ilgi olduğunu belirtti.

Hem kanuni zorunluluktan hem de can güvenliği açısında sürücülerin kış lastiğine rağbetini değerlendiren Sever; “Sürücülerin lastiklerini hava derecesi standardına göre değişmeleri daha sağlıklı olur ve sıcaklık derecesi dünya standardına göre 6 ile 7 derecenin altına düştüğü zaman, sürücülerin kış lastiği takmaları can güvenliği açısından daha sağlıklı olur.” dedi.

Oto lastiği değişiminde dikkat edilmesi gereken hususları anlatan Sever, “Sürücülerin lastik alımlarında öncelikle lastiğin kaliteli olmasına ve lastik değişiminde yönüne göre takılmasına önem vermeleri daha iyi olur. Kimi zaman sürücülerin çoğu, lastiğin ucuz ama kaliteli olsun dediğine şahit oluyoruz. Tabi bu da çok ciddi bir konu, yani resmen ölümü göze almaktır. Sürücülerin araç durumuna göre lastik takmaları; ön çekişli ise öne, arka çekişli ise arkaya, kış lastiği takılmalıdır.” uyarılarında bulundu. (Sedat Karatay-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
Kış Lastiği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.