banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Kırıkkaleli İşadamlarının Güneydoğu Açılımı

Anadolu’nun tam ortasından Güneydoğu’nun incisi GAP’ın başkenti Şanlıurfa’ya açılım yapan Kırıkkaleli işadamları Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının(ŞUTSO) ev sahipliğinde bölge işadamlarıyla bir araya geldi. Şanlıurfa’da bulunmalarını “Birliktelik için buradayız” diyerek özetleyen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, “Kırıkkale -Urfa nerden nereye demiyoruz. Ülkemizde son dönemde ayrılık içinde çeşitli bahaneler üretenlerin tersine biz de Anadolu’nun göbeğinden ülkemizin bir başka yerinden birliktelik için varız burada. Onu pekiştirmek için geldik. Bu gelişişimiz sadece tanışmadır. Bir birimizle konuşmadır. İnanıyorum ki bunun arkası ticaret olacaktır. Ticaret yapmadan önce insanların bir birini tanıması gerekiyor İşte biz İç Anadolu’nun ortasından ayrıklıkçı tohumların olamayacağını bu ülkenin üniter devlet yapısı içerisinde hep birlikte kardeşçe sonuna kadar yaşayacağımızı pekiştirmek amacıyla buradayız. Bizi burada büyük bir misafirperverlikle karşılayan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi odasına, Şanlıurfalı iş adamlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim nasıl Urfa’da bir yerimiz varsa Urfalıların da Kırıkkale’de bir yeri vardır.”şeklinde konuştu

ÜLKEMİZ DÜZGÜN İNSANLARIN OMUZLARINDA YÜKSELECEKTİR

Şanlıurfa Cevahir Konuk Evinde Kırıkkaleli iş adamlarını ve ticaret ve sanayi odası üyelerini ağırlayan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa’nın yatırım yapılacak alanlarını anlattı. Kırıkkale Ticaret Sanayi Odası ve Belediye Başkanın da aralarında bulunduğu 70 iş adamına, yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan tarihi eserlerle ders kitaplarındaki bilinen tarihi değiştirecek Göbeklitepe’nin maketinden plaketler veren Ertekin, kentin turizm ve tarım potansiyelini aktardı. ŞUTSO Başkanı Ertekin “Sizleri bundan sonra daha uzun süreli bekliyoruz. İnanıyorum ki memleket düzgün insanların omuzlarında yükselecektir.”dedi

TARIM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDICISI ŞELLİ: GAP’TA 10 MİLYON DEKAR SULU TARIMA AÇILACAK

Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekânlarını da gezen Kırıkkaleli işadamlarının toplantısına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, Kırıkkaleli işadamları ile Şanlıurfalı işadamlarının buradaki fotoğrafının çok önemli bir fotoğraf olduğunu ifade etti.

GAP’ın başkenti ve 12 bin yıllık bir tarihi geçmişi olan bir şhirde bulunduklarını Kırıkkaleli işadamlarına hatırlatan müsteşar yardımcısı Dr. Şelli, şöyle konuştu: “Keza Kırıkkale’de Anadolu’da Anadolu insanın temsili. Bu fotoğraf İnşallah Türkiye’nin geleceği adına ümit var olmamız adına önemli bir fotoğraf. Ben öncelikle dinlerin dillerin renklerin kaynaştığı bir arada barış içinde yaşadığı bir diyarda bulunduğunuzu ifade etmek istiyorum. Gerçekten Şanlıurfa her zaman ülkesine milletine Türkiye’nin geleceği adına önemli katkısı olmuştur. Hem sanayi de hem tarımda her anlamda. Özelikle tarım boyutuyla da GAP’ın başkenti. 2012 yılında GAP’ın tamamlanmasıyla bu bölgede bu coğrafyada 10 milyon dekar arazi sulu tarıma açılacak. 10 milyon dekar arazı sulu tarıma açılması burada sadece pamuk ekildiği zaman yılda 5 milyon ton pamuk demek. Şuan Türkiye’nin 2 milyon ton pamuk üretimi var. Bu bölgede GAP’la birlikte yalnızca mısır üretildiğinde yılda 15 milyon ton mısır demek. Şuan Türkiye’nin mısır üretimi ise 4 milyon ton. Dolayısıyla GAP ülkemiz adına hem ekonomik hem sosyal hem de stratejik bir proje. Yatırım anlamanda bölge önemli. Yatırım yönünden cazibe bölgesidir. Bölgede otoban tamamlandı. Türkiye’nin en büyük uluslararası kargo hava limanı tamamlandı. Otoban tamamlandı.3 saat içerisinde mersin limanındasınız. Yanı başınızda buradan 45 km sonra Suriye sınırında yılda 70 milyar dolar tarımsal ithalat yapan gıda ithalatı yapan bir Ortadoğu pazarı var. Yani sadece yılda 5,5 milyar dolarlık kısmını Brezilya’dan, Avustralya’dan karşılıyor. Yani bu bölge önemli teşvikler ve fırsatlar sunuyor.

 

Kırıkkaleli iş adamlarının programı çerçevesinde Şanlıurfa’daki programda hazır bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz  ise Kırıkkaleli iş adamalarının Şanlıurfa’da yatırım yapma fırsatlarını değerlendireceğini umduğunu değerlendirmeleri durumunda da Ortadoğu pazarından iyi kazançlar sağlayacağını ifade etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.