banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Kıbrıslı turizmciler Urfaya geliyor

Son dönemlerde birçok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan Şanlıurfa, bu kez de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 20’nin üzerindeki Turizm ve Seyahat Acente Sahiplerini ağırlayacak. Şanlıurfa’nın turizmde hak ettiği payı alması için 2010 yılı içerisinde bir dizi programlarla turizmcilerin dikkatini çekmeye çalışan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) BORA JET Havayollarının kente gelmesini de sağlayıp Kıbrıs’a uçak seferleri başlatmıştı. Kıbrıs’a uçak seferleri başlatan ŞUTSO, Kıbrıs’tan turist çekmek için bu hafta sonu da BORA JET ile birlikte Kıbrıs Turizm ve Seyahat Acentelerini Şanlıurfa’ya getiriyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı ve Turizm Bakanını da programa davet eden ŞUTSO, her iki bakanın da katılacağı Şanlıurfa’daki turizm programına Kıbrıs’ta görev yapan gazetecileri de getiriyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cem Göncü, Kıbrıslı misafirlere 2 gün Şanlıurfa’yı gezdirip anlatacaklarını söyledi. Bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü Kıbrıslı turizm acenteleri sahiplerine ŞUTSO’da kentin tarihi ve turizmini anlatan bir sunum yapacakları dile getiren Göncü, şöyle konuştu: “Amacımız bu turizm acenteleri ile Kıbrıs’tan Şanlıurfa’ya turist çekmek. Şanlıurfa’nın önemli turizm değerleri bulunuyor.

Bunu iyi pazarlamamız gerektiğini düşünüyorum. Biz de ŞUTSO olarak bu çerçevede zaman zaman turizm acentelerine yönelik Şanlıurfa’da programlar düzenliyoruz. Daha önce de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi Türkiye’nin önemli şehirlerindeki turizm acentelerini Şanlıurfa’ya getirmiş ve kentin turizm potansiyelini anlatmıştık. Şanlıurfa ekonomisini sanayi ve ticaretin yanı sıra turizmle de büyütmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa’daki turizm potansiyelini fark eden Dedeman, Grand oteller zincirinin ardından şimdilerde de Hilton, Sheraton oteller zincirinin kente 5 yıldızlı bir otel yaptırmaya başladı. Şanlıurfa’ya 2009 yılı turizm sezonunda yalnızca yatılı olarak gelen turist sayısının 380 bin. Bu rakam 2010 yılında günü birlik gelen turistlerle iki hatta üç katına ulaştı.

Şanlıurfa’da her yıl turist sayısını yüzde 20 artırarak konaklamalı gelen turist sayısını 2011’de, 2 milyon turiste ulaşmasını bekliyoruz. İnanç turizminin yanı sıra, tarih ve kültürel değerleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Şanlıurfa; Mekke, Medine ve Kudüsten sonra dünyanın 4. inanç merkezi sayılıyor. Tarihi 11 bin 500 yıl öncesine dayalı olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın, üç semavi dinin atası Hz. İbrahimin doğduğu, Hz. İsanın kutsadığı, Hz. Eyüpün yaşadığı Peygamberler Kenti olarak da anılıyor.

En çok bilinen turizm değerleri Balıklıgöl ve sıra geceleri olan Şanlıurfa, sahip olduğu diğer zenginliklerini de paylaşmak istiyor. Göbekli Tepe, Haleplibahçe mozaikleri, Ceylanpınar yeraltı şehri gibi nice önemli değeri barındıran kent, tanıtım çalışmalarıyla turizm sektöründe adından daha fazla söz ettirmek istiyor.” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.