banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Kıbrıslı iş adamları niye Şanlıurfa'ya geldiler?
Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi (KTİAK) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Züğürt, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Başkut, Genel Sekreter Nebi Akın ve bir grup işadamı heyeti, Şanlıurfa programları kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin’i makamında ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yeni teşvik paketini açıklamasının ardından cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfa”ya tüm bölgeden yatırımcılar gelmeye devam ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti’nden Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi (KTİAK) heyeti de ilimize gelerek Şanlıurafa’nın tarım, ekonomi ve sanayi potansiyelleri ile bölgesel durumu hakkında Başkan Ertekin’den bilgi aldı.

Yatırımlar konusunda ön çalışmalarda bulunmak üzere kentimize gelen işadamları, işbirliği kurabilecekleri firmalar ve Kıbrıs’ın eğitim ve turizme dayanan ekonomisini geliştirmek için yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Gerçekleşen ziyarete Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi (KTİAK) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Züğürt, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Başkut, Genel Sekreter Nebi Akın, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Osman Baysal, Cem Göncü, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim İletmiş, İbrahim Tepe ile birlikte Kıbrıs’tan gelen işadamları katıldı.
Ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Kıbrıslı işadamlarını Şanlıurfa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Şanlıurfa, yeni açıklanan yeni teşvik paketiyle bir yatırım cazibe merkezi haline geldi. Çevre illerden ve bölgemizden birçok yatırımcı, ilimizi fırsat yeri olarak görmekte ve burada yatırım yapmak üzere fizibilite çalışmaları yapmakta. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden şehrimizi yakından tanımak ve potansiyellerini yerinde görmek üzere gelen işadamlarını ağırlamaktan çok memnun olduk. İnşallah en kısa zamanda tekrar bir araya geliriz” dedi.

Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Züğürt ise “Biz de Şanlıurfa’da bulunmaktan oldukça memnun olduk. Şanlıurfa’yı çok merak ediyorduk, 3 günlük bir program organize ederek işadamlarımızla birlikte bu kente geldik. Şanlıurfa gerçekten birçok potansiyeli barındırıyor, umarız en kısa zamanda tekrar buraya geliriz” dedi.
Gerçekleşen ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleri ve hediyeleşme ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.