banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

KDV'de değişiklik yapıldı



Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Taş, yaklaşık 5 ay önce KDV Genel Tebliği ile KDV kesinti uygulamasına ve bu uygulamadan doğan iade taleplerinin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasların değiştirildiğini belirtti.

Söz konusu değişiklikle bazı teslim ve hizmetlerdeki KDV kesinti oranlarının revize edildiğini, bazılarının yenilendiğini, bir kısmının ise uygulanmasına son verildiğini aktaran Taş, şunları kaydetti:

"Getirilen düzenlemelerle değişikliklerin asıl amaçlarından biri de Kdv kesintiden kaçınma durumudur. Konu, suistimal edilmeye başlanıldığından, bunu önlenmesine yönelik bir değişikliktir. Bu değişikliklerin hayata geçirilmesinde ve uygulamada karşılaşılacak sorunları en aza indirmek için meslek mensuplarımıza yönelik eğitim semineri düzenledik. Eğitimlerimizi de Maliye Bakanlığı eski Kdv Daire Başkanı olan ve bu konuda bir çok kitabı bulunan Kemal Oktar vermiştir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.