banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Kazakistan ve Tanzanyalı işadamlarına davul-zurnalı karşılama

ŞUGİAD yönetimi, Kazakistan ve Tanzanyalı iş insanlarını davul-zurna ve çiçeklerle karşıladı

Şanlıurfa Girişimci İşadamları Derneği’nin (ŞUGİAD) davetlisi olarak kente gelen Kazakistan ve Tanzanyalı iş insanları davul-zurna ve halk oyunları eşliğinde, VIP kapısında çiçeklerle karşılandı.

ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı Kazakistan ve Tanzanyalı iş insanları Özel Çağlayan Koleji’nin tecrübeli halk oyunları ekibinin ve davul-zurnanın ritmine ayak uydurmaya çalıştılar.

Ülkelerinde hazır giyim, ev tekstili, deri, ayakkabı ve gıda sektöründe faaliyet gösteren konuk iş insanları, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ufuk Boru Fabrikası’nı ziyaret ettiler. Ufuk Boru sahibi ve ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu’nun, fabrikasında ikram ettiği öğle yemeğinin ardından Durbey Tekstil’i ziyaret eden konuklar GAP’ın suladığı bereketli Şanlıurfa Ovası’nda yetişen pamuğu inceleyip çırçır fabrikası hakkında Bülent Durmaz ve Mehmet Yıldızoğulları’ndan bilgi aldılar.

Bölgenin kapasite büyüklüğü yönünden tek olan Zümrüt Tekstil Tesisleri’ni de ziyaret eden Kazakistanlı ve Tanzanyalı konuklar son teknoloji makinaları ilgiyle inceledi. Fabrika yetkililerinin verdiği bilgileri dikkatle izleyen heyettekiler milyonlarca renk tonunun tutturuluyor olmasını da takdirle karşıladı.

‘KALKINMA ÖZEL SEKTÖR ELİYLE OLMALI’

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de Kazakistan ve Tanzanyalı konukları makamında kabul ederek bir süre görüştü. ŞUGİAD’ın Şanlıurfa’daki faaliyetlerini takdirle izlediğini belirten Vali Güvenç, “10 yıl önce bu ülkede her şey devlete bağlıydı, oysa şimdi sivilleşiyor. Kalkınmanın özel sektör eliyle olması gerektiğini düşünüyorum. Bunda da çok başarılı olduk. İşadamlarımız dünyanın dört bir yanında dostluklar kurup iş birliğimizi geliştiriyorlar.” diye konuştu.

Türk ve Müslüman dünyasında çok ciddi iş ve yatırım gelişmeleri olduğunu da belirten Vali Güvenç, “İnşallah daha çok görüşür daha çok iş yaparsak bütün ülkelerin menfaatine olur. Çünkü, gerçekten çok büyük potansiyel var. Halklarımız da bu işbirliğinin geliştirilmesini bekliyor. Kazakistan ve Tanzanya’nın Urfa’da aynı masada buluşmasının çok anlamlı olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

Kazak ekibi Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e Kazakistan’ın milli kıyafetini hediye etti.

ŞUTSO DA ZİYARET EDİLDİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (ŞUTSO) ziyaret eden konuk iş insanları gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdiler. Başkan E. Sabri Ertekin, konuk iş insanlarına Şanlıurfa’da üretim yapan firmaları tanıttı. Kazakistan ve Tanzanya’daki yatırım imkanları hakkında da bilgiler edinen Başkan Ertekin, Kazak ve Tanzanyalı ekibe plaket takdim etti.

Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mekanlarını da gezen konuklar Balıklıgöl’deki balıkları da elleriyle beslediler. Akşam da Er-Ruha Oteli’ndeki Sıra Gecesi programında çiğ köfte yiyip mırra içen konuklar bol bol halay çekip oynadılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.